PDOK: Vernieuwingen in de PDOK Locatieserver

PDOK: Vernieuwingen in de PDOK Locatieserver

Publieke Data Op de Kaart (PDOK) is de afgelopen periode druk bezig geweest met het toevoegen van nieuwe databronnen aan de Locatieserver.

PDOK biedt digitale geo-informatie van de overheid aan. Die informatie is op te vragen als dataservices en -bestanden. Het garandeert actuele, betrouwbare en altijd beschikbare geo-informatie. Bijna elke PDOK-service is open en voor iedereen, ook bedrijven en particulieren, kosteloos te gebruiken. De overheid wil hiermee innovatie en gebruik van geo-informatie stimuleren.

Nieuwe databronnen
Naast het toevoegen van bestuurlijke grensinformatie en de waterschapsgrenzen zijn ook de NWB-wegen toegevoegd waardoor er nog meer resultaten terugkomen wanneer op een weg wordt gezocht (naast de al opgenomen BAG informatie). Verder kan er ook gezocht worden op wijk-en buurtinformatie van het CBS en appartementsindexen van de Kadastrale kaart. PDOK heeft ook meerdere wensen en issues opgepakt en is nu druk met het realiseren van reverse gecoderen. Gepland is dat PDOK deze uiterlijk in juli 2018 op kan leveren aan gebruikers ten behoeve van testen.

Forum PDOK | NWB Wegen beschikbaar in de productie versie van de Locatieserver

Forum PDOK | Nieuwe databronnen (o.a. bestuurlijke-en waterschapsgrenzen, extra kadastrale informatie en wijk-en buurtinformatie) opgenomen in de Locatieserver (test)

Forum PDOK | Locatieserver opgepakte wensen/issues in nieuwe testversie beschikbaar

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top