Partnerschap MUG Ingenieursbureau en Optima Infra

Partnerschap MUG Ingenieursbureau en Optima Infra

MUG Ingenieursbureau en Optima Infra, beide actief in infrastructurele projecten, zijn een partnerschap aangegaan.

Optima Infra richt zich hierbij op machinebesturing, de logistiek en werkvoorbereiding, MUG Ingenieursbureau is gespecialiseerd in ontwerp, project- en informatiemanagement. Beide bedrijven zien de meerwaarde in de samenwerking om een groter bereik te creëren in digitale projectondersteuning.

Digitaliseren en visualiseren

Trend is dat het digitaliseren en visualiseren van infrastructurele projecten steeds belangrijker wordt. Zo maakt MUG Ingenieursbureau veelvuldig gebruik van projectportalen en 3D. Bij Optima Infra staat het product Infrakit centraal in de dienstverlening. Infrakit is een cloud-service voor infra-projectmanagement. Alle informatie van het project wordt gedurende het project real-time gedeeld met alle relevante deelnemers. Door zowel product als dienstverlening van beide bedrijven samen te voegen kunnen ontwerp, verificatie, omgevingsdata en machinebesturing gedigitaliseerd aangeboden worden.

Verschillende perspectieven

”De betrokkenheid van MUG Ingenieursbureau bij Infrakit zien wij als een meerwaarde”, zegt Cor Lont, Directeur Optima Infra. ”Dit gezien de ervaring van MUG Ingenieursbureau in grote infrastructurele projecten zoals de aanleg van de zuidelijke ringweg Groningen in het project Aanpak Ring Zuid en de ontwikkeling van de spoorzone Groningen. Daarnaast brengt MUG Ingenieursbureau een interessant en uitgebreid netwerk met zich mee.“ Hans Hainje, Afdelingshoofd Geo-Info & Geo-ICT MUG Ingenieursbureau, voegt toe: ”Optima Infra richt zich voornamelijk op de machinebesturing en alle logistiek hieromheen. Waar zij vanuit de machinist of vanuit de machine kijken naar het project, kijkt MUG Ingenieursbureau vanuit het project naar een machine. Wij kunnen machinebesturingsmodellen maken en Optima Infra kan ons hierover alle informatie geven. Een fantastische combinatie waarbij we meerwaarde kunnen leveren voor alle betrokkenen in een infraproject.”

Website MUG Ingenieursbureau
Website Optima Infra

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top