Paradiso Labs: augmented reality content jam

Paradiso Labs: augmented reality content jam

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Paradiso slaan het Amsterdamse poppodium en VRBASE, een broedplaats voor virtual- en augmented reality in Amsterdam, de handen ineen voor een content jam.

In twee dagen gaan meerdere teams met elkaar de uitdaging aan om nieuwe content te bedenken en te prototypen. De beste inzendingen van augmented reality bedrijven, startups en freelancers worden geselecteerd voor deelname en maken kans om deel uit te maken van de uiteindelijke ‘augmented reality experience’ die gerealiseerd wordt in 2018.

Open call voor content jam

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan heeft Paradiso VRBASE gevraagd om een augmented reality experience te produceren. Voor de aftrap van dit project zijn Paradiso en VRBASE op zoek naar augmented reality (AR) concepten die uiting geven aan de bijzondere sfeer en ervaring in Paradiso en deze unieke combinatie tussen gebouw en artiest of programma.

Ervaren AR teams, startups of individuen van over de hele wereld kunnen zich aanmelden voor de open call met hun voorstel, deadline voor aanmeldingen is maandag 10 april 2017. De beste inzendingen worden uitgenodigd voor de content jam op 22 en 23 april 2017, waar de jury bestaande uit Mark Minkman (directeur Paradiso), Daan Kip (oprichter VRBASE), Kim Tuin (directeur Stichting NDSM-werf) en Michel Reilhac (directeur Submarine Channel) de ideeën zullen beoordelen. Deelnemers maken kans om deel te nemen in het project en deel uit te maken van de festiviteiten rondom 50 jaar Paradiso in 2018.

augmented reality
Joseph & Maia, 7 Layers Festival 2016. Foto: Erik Luyten

VRBASE en Paradiso Labs

VRBASE is een ‘incubator space’, een broedplaats, voor virtual en augmented reality startups en freelancers. Hun doel is om experimenten en ontdekkingen met VR en AR te stimuleren, door technologie en creativiteit samen te brengen. Ze bieden toegang tot de laatste hardware, kennis en andere voorzieningen, waaronder een sterk netwerk dat gefocust is op kennisdeling en samenwerken. Met als resultaat: spannende, nieuwe content. Paradiso Labs is een open innovatieplatform dat zich richt op Research & Development en experimenten in pop- en clubland. Ervaringen worden gedeeld via labs.paradiso.nl, iedereen is uitgenodigd om mee te praten.

Website Paradiso | The Augmented Reality Content Jam
Website Paradiso Labs
Website VRBASE

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top