Panasonic Toughbook wordt 20 jaar

Panasonic Toughbook wordt 20 jaar

Panasonic Toughbook viert in oktober 2016 haar twintigste verjaardag.

Ter gelegenheid van Panasonic Toughbook’s twintigjarige bestaan kunnen gebruikers die nog in het bezit zijn van een van de eerste werkende Toughbook notebooks een reis naar Japan winnen. Voor meer informatie hierover bezoekt u de ‘business catalyst’ website van Toughbook, zie de link onderaan dit bericht.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Toughbook strekt zich over bijna dertig jaar uit en begon in 1987, toen Panasonic ervaring had opgedaan met het produceren van draagbare pc’s en optrad als channel OEM. Vanuit een eigen kijk op computing, bood Panasonic een antwoord op de vraag aan professionele, robuuste computers met verhoogde duurzaamheid en lagere total cost of ownership. Panasonic bouwde een speciale fabriek in Kobe (Japan) voor de ontwikkeling en productie van robuuste notebooks. In 1996 werd de allereerste Toughbook gelanceerd. Nu, twintig jaar later, laat een marktonderzoek van VDC Research zien dat Panasonic nog steeds een autoriteit is op dit gebied, met respectievelijk 66 procent marktaandeel bij robuuste notebooks en convertibles en een 59 procent marktaandeel bij robuuste tablets in 2015 op de Europese markt. Het programma werd in de afgelopen jaren verder uitgebreid met mobiele retail- en betaaloplossingen, een eigen divisie voor dockingoplossingen en robuuste handhelds, maar de succesformule is al die tijd dezelfde gebleven.

Primeurs

In twintig jaar heeft Panasonic Toughbook voor een aantal primeurs gezorgd waardoor het de benchmark werd voor robuuste mobiele computerapparatuur in de 20e en 21e eeuw. In 1994 verscheen de CF-41, de eerste notebook ter wereld met een ingebouwd cd-romstation. Dit apparaat, met een ingebouwd cd-romstation en behuizing van magnesiumlegering, vormde de aanloop naar de toekomstige Toughbook-serie. In 1996 kwam de Toughbook CF-25, en verscheen het merk Toughbook voor het eerst op de apparaten. Deze baanbrekende robuuste notebook was ontworpen om bestand te zijn tegen een val van een hoogte van zeventig centimeter, tegen stof en vocht – elementen die de blauwdruk werden voor toekomstige Toughbook-modellen. De Toughbook CF-27 uit 1997 was de eerste notebook met geïntegreerde gsm- en WAN-mogelijkheden en touchscreen. Hiermee konden mobiele medewerkers met elkaar communiceren. Het was ook de eerste Toughbook notebook met touchscreen en een HDD die omringd was door gel en een schuimrubberblok om deze te beschermen.

ToughbookDe 21e eeuw

2001 was het jaar van de Toughbook CF-07, een robuuste mini-pc met mobiele draadloze gegevensdisplay. Met een voor die tijd revolutionaire draadloze display opende de Toughbook CF-07 mini-pc een nieuwe markt. De pc en de display-eenheid konden tot op een afstand van vijftig meter met elkaar communiceren en zorgden zo voor een nieuw niveau van flexibiliteit en mobiliteit. Notebooks en handhelds werden in 2008 dichter bij elkaar bracht met de komst van de Toughbook CF-U1, ’s werelds eerste ultramobiele pc. De CF-U1 bracht de robuustheid van de Toughbook op handheld-niveau. Deze beschikte over een Windows-besturingssysteem en wijde waaier aan geïntegreerde features, zoals een streepjescodescanner, een vingerafdruklezer, een camera en hot-swappable batterijen. De Panasonic Toughpad-tablets uit 2012 waren speciaal gebouwd voor professioneel gebruik. Ze zijn uiterst duurzaam gebleken, bestand tegen een val van flinke hoogte, tegen stof, spatwater en hoge temperaturen. De nieuwste toevoeging is de Toughbook CF-20, de eerste fully rugged notebook met afneembare tablet. De gecombineerde robuuste notebook met afneembare tablet biedt een grote veelzijdigheid voor mobiel gebruik en voldoet aan alle zakelijke behoeften.

Website Toughbook 20 jaar
Website Panasonic Toughbook

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top