Overzicht activiteiten BouwBeurs 2017

Overzicht activiteiten BouwBeurs 2017

Overzicht activiteiten BouwBeurs 2017

Aan de BouwBeurs is een groot aantal activiteiten gekoppeld. Van het Gala van de Nederlandse Bouw tot de BouwBeurs Battle. Van het Renovatietheater tot de Themazone 4TU.Bouw. Bezoek het Strobouwplein of volg een van de excursies naar grote bouwprojecten direct rondom Jaarbeurs. Daarnaast zijn er elke dag seminars en presentaties. We hebben alle activiteiten overzichtelijk onder elkaar gezet. 

 

 

Titel:

BouwBeurs 2017

Pay off:

Voor mensen die het gaan maken

Data:

Maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari

Locatie:

Jaarbeurs | Utrecht

Openingstijden:

Dagelijks 9.30 uur tot 17.30 uur

Donderdag avondopenstelling tot 20.30 uur

 

Overzicht

 

Uitreiking De Nederlandse Bouwprijs

Robotarchitectuur is in twee categorieën genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2017. De winnaar wordt  6 februari bekendgemaakt. De jury beoordeelde in totaal honderd inzendingen. De prijzen worden uitgereikt in vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & Systemen, Civiele kunstwerken  en Talent met Toekomst.

Bekijk hier de genomineerden

 Gala van de Nederlandse Bouw

Wie wil niet aanwezig zijn op het Gala van de Nederlandse Bouw. Je bent pas een VIP als je hiervoor wordt uitgenodigd. Black tie is het kledingvoorschrift. Netwerken, show, entertainment met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnaars van De Nederlandse Bouwprijs. Het gala is uitgegroeid tot vast onderdeel van de BouwBeurs.

Meer info over het galaprogramma

BouwBeurs Battle

De professionals in de bouw galmen wat af. BouwBeurs is een Facebookactie gestart om de tere stemmetjes van de bouwplaats uit te laten groeien tot een heuse social media topper. De twee stemkunstenaars met de meeste likes krijgen, ieder samen met vier collega’s, op de BouwBeurs een VIP-behandeling, van champagne tot diner. Bovendien is het podium op donderdag 9 februari aan de winnaars om de rest van hun fantastische prijzenpakket op te halen.

Locatie: BouwBeurs Café

Doe mee

BouwBeurs Vakplein

Vakbekwaam, veilig en gezond werken staan centraal op het BouwBeurs Vakplein. Op het plein staan bijleren en zelf uitproberen centraal, met veel demonstraties op het gebied van tegelzetten, metsel- en voegwerk, verwerking van wapeningsstaal en dakdekken. Op het plein ook informatie over opleidingen en arbeidsmarkten een simulator om je vaardigheden met een graafmachine te testen. 

Locatie: Hal 12, standnummer 12.D125

Meer info

Bewuste Bouwers

Bouwplaatsen zijn zo langzamerhand publiekstrekkers geworden. Een uitstekende manier voor de bouw om aan het imago te werken. Laat zien wat je verstaat onder een schone bouwplaats. Wat zijn slimme, duurzame bouwhekken. Alles over de bouwplaats en handige tips & tricks, ook over hoe je een goede buur met de omwonenden kunt blijven.

Locatie: Verbindingsgang Hal 7 – Hal 12

Bouw & ICT Theater

Dagelijks sessies met een variëteit aan onderwerpen: hogere kwaliteit en tijdbesparing met BIM; digitale kansen in de bouw; de bouwplaats en je kantoor optimaal verbinden en 3D scanning in de bouw: de basis voor renovaties en BIM. De sessies worden gegeven door exposanten die ook op de beurs staan. Inschrijven voor de sessies kan gelijktijdig bij registreren.

Locatie theater: hal 9, standnummer 09.A074 


Renovatie Theater
Doorlopend programma van korte presentaties op het gebied van duurzaam renoveren. Voorbeeldprojecten uit woningbouw en utiliteit; toelichtingen op Nul-op-de-Meter, passiefhuis en andere zeer energiezuinige methodes; verwerking van duurzame materialen. Elke dag zijn er 8 verschillende sessies en presentaties.

Locatie: hal 7, standnummer 07.B133

Meer info

Themazone 4TU.Bouw
Er zijn afgelopen jaar vijftien Lighthouse Projecten tot stand gekomen. Die worden op de BouwBeurs getoond via prototypes, posters en een krant. De onderzoekers zullen er ook zijn om hun projecten toe te lichten. Denk aan een sectie van de Bio Based Bridge; Convective Concrete; een koepel van 3D geprint beton; Solar Bikes en Sound Absorbing Glass.

4TU.Bouw is een samenwerkingsverband van TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit. Jonge mensen krijgen de gelegenheid out-of-the-box te denken. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag (elke dag om 12.10 uur) presentatie van een aantal prototypes in het  Building Tomorrow Theater

Locatie: hal 9 Building Tomorrow, standnummer 09.D070

Meer info

Route Passief Bouwen

Samen met de stichting Passief Bouwen heeft BouwBeurs vier routes uitgezet langs leveranciers van hoogwaardige componenten die voldoen aan de eisen voor passiefbouw. De routes worden samen met een deskundige gids gelopen. Er kan gekozen worden uit (1) Kozijnen- en kierdichtingsroute; (2) Isolatieroute; (3) Ventilatieroute en (4) de Duurzaamheids- en Greenbuildroute. Voor zelflopers is een Grand Tour-route beschikbaar.

Tijdstippen: te bevragen bij de stand van Passief Bouwen

Locatie: start bij informatiepunt Passief Bouwen, standnummer 09.B001

Wijkgerichte aanpak: renoveren en vernieuwen

Get connected-bijeenkomst van Economic Board Utrecht over energieneutrale en levensloop flexibele woningen. Met twee keynotes en vijf werksessies, met van 12.00-13.00 uur een speciale tour ‘Toekomstbestendig bouwen en wonen’ over de BouwBeurs.

Datum en tijd: woensdag 8 februari, 13.00 uur

Locatie: Media Plaza

Meer info en aanmelden

Material Xperience

Material Xperience is het toonaangevende evenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materiaalinnovatie. Meer dan honderd deelnemers presenteren meer dan 250 nieuwe materialen binnen de segmenten vloeren, Daken & Gevels, Wanden & Plafonds en (digitaal) Printen & Maatwerk.Daarnaast worden 30 experts, visionairs en vernieuwers vanuit alle hoeken van de wereld ingevlogen voor korte presentaties.

Meer info

Ontbijtsessie Houtblad: Pas op! Aanstormende houtbouw!
Zeven jonge pitchers presenteren hun bevlogen plannen in hout op het vlak van Tiny houses (lilliputhutten), digitale vormgeving (constructies, modulaire variabelbouw) en workshopexperimenten in een gratis ontbijtsessie, georganiseerd door Het Houtblad en Jaarbeurs op donderdag 9 februari.

In het programma met de titel “Pas op! Aanstormende houtbouw” wordt gepitcht door:

  • Studio RAP Rotterdam – Wessel van Beerendonk
  • Sustainer Homes – Jacintha Baas/Gert van Vugt
  • Finch buildings – Jurrian Knijtijzer
  • Solar Decathlon 2017 – Sjors Peeters Weem
  • Camposaz Rotterdam – Tessa Bloembergen
  • Tiny TIM – Jurgen van der Ploeg
  • Heijmans ONE – Tim van der Grinten
  • Aansluitend zijn er verschillende rondes om nader met elkaar kennis te maken.

Locatie: Hal 9, Building Tomorrow theater

Datum: Donderdag 9 februari 2017

Tijd: 7.30 – 9.45 uur

Deelname is gratis, opgeven via http://fd8.formdesk.com/mybusinessmedianl/OntbijtsessieBouwbeurs

Rendakaffee in het teken van Near Zero Energy Renovation

Renda, het kennisnetwerk voor de bestaande bouw, organiseert op donderdagmiddag een Rendakaffee. Onderwerp: Lancering van de Roadmap naar een klimaatneutrale sociale huursector in 2050. Sprekers Thijs Kurstjens (W/E Adviseurs) en Annemieke van Doorn (Portaal). De verschillen en overeenkomsten tussen diverse Nearly NoM-concepten worden uitgebreid besproken. Het Kaffee wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Locatie: Hal 9, Building Tomorrow theater

Datum: Donderdag 9 februari 2017, tijd: 15.30 – 17.15 uur

Aanmelden kan via https://www.renda.nl/bouwbeurs

ANNE, startpunt voor omwoners

Op het Jaarbeursterrein, tegenover de nieuwe bioscoop Kinépolis, is ANNE geopend. ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energieneutraal. Doelstelling van dit “startpunt voor omwoners”: de community van betrokken partijen verbinden en woonconsumenten duurzame mogelijkheden laten beleven. Alles in het teken van duurzaam bouwen en wonen.

Locatie: Jaarbeursterrein t/o Kinépolis

Doorlopend geopend tijdens BouwBeurs.

Excursies rondom Jaarbeurs

Dagelijkse excursies langs grote bouwprojecten in het Jaarbeurs Stationsgebied. Onderdeel hiervan is bezoek aan informatiecentrum CU2030 in het splinternieuwe stadskantoor van Utrecht, direct aan Jaarbeursplein. Elk project wordt door de gids van deskundige uitleg voorzien. Ook wordt ANNE aangedaan, het nieuwe startpunt voor omwoners.

Locatie: Entree Oost van het Jaarbeurscomplex

Starttijden:

  • maandag 6 t/m vrijdag 10 februari dagelijks om 9.30 uur, einde 12.00 uur
  • maandag 6, woensdag 8 en donderdag 9 februari extra excursies om 13.30 uur, einde 16.00 uur

Volandis Duurzame Inzetbaarheidsroute
Veel bedrijven in de bouw en infra zijn actief op (één van) de thema’s Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Wandelroute langs bedrijven op de BouwBeurs die duurzame inzetbaarheid tot thema hebben verheven. De Duurzame Inzetbaarheidsroute is weergegeven in een compact boekje. Bij de stand van de deelnemers is zichtbaar dat de bedrijven deelnemen aan de route en op welk thema. Boekje is verkrijgbaar bij Volandis DIA-paviljoen.

Locatie: hal 7, 07.D061.

Strobouwplein
Bouwen met stro biedt nieuwe mogelijkheden. Strobouw Nederland zet de mogelijkheden op een rij. Op het plein zes toonaangevende bedrijven met stro als hoofdactiviteit. De mogelijkheden zijn divers, zo bleek ook bij de bekendmaking van de nominaties voor De Nederlandse Bouwprijs. Een van de genomineerden is Straw Blocks Systems voor zijn industriële manier om stro-elementen te produceren   

Locatie: hal 7, 7B.127

BouwBeurs Café

Strijk er ‘s ochtend neer om met een kop koffie het spits af te bijten. ‘s Middags muziek en happy hour. Woensdag is het BouwBeurs Café het toneel voor het Cobouw Café, het verkiezingsdebat van Bouwend Nederland, met onder andere Maxim Verhagen. Donderdagmiddag worden de winnaars van de Facebook BouwBeurs Battle in het zonnetje gezet.

Locatie: entree via hal 7 en hal 12

Open: dagelijks van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Open Coffee Bouw

20e editie Live Updates van Open Coffee Bouw. Het thema van deze editie is ‘Hoe verleiden we woonconsumenten naar een duurzame wereld?’ Presentatie in handen van Peter Linders, gesprekspartners zijn: Marjet Rutten, Arthur Lippus en Cassandra Vugts.

Datum: maandag 6 februari
Locatie: Building Tomorrow Theater (hal 9)

Aanmelden en programma

https://www.eventbrite.nl/e/registratie-20e-open-coffee-bouw-opening-bouwbeurs-2017-30951599066

Themazone Smart Steel

Expositie ‘Bouwen met staal’ met belangwekkende innovaties in engineering. De expositie toont belangwekkende innovaties in engineering en productie van staalconstructies, waaronder virtual / augmented reality, BIM, file-to-factory, robotisering / productieautomatisering en 3D-printen. Op dinsdag vindt een projectbezoek plaats aan de onlangs opgeleverde Moreelsebrug, voorafgegaan door lezingen van de opdrachtgever, de architect en de bouwer. Participanten in het Themapaviljoen Smart Steel zijn o.a. (waarvan een aantal onder voorbehoud) Kranendonk, Valk Welding, MX3D, ArcelorMittal, FeNB2 Staalframebouw, Ramlab, Arup, Construsteel, Willems Ankers, InfraCore, Mouw Hoedliggers, Deltastaal.

Locatie: hal 9, 9D.073

Lezingen en projectbezoek Moreelsebrug: dinsdag 7 februari, 12.10 uur, Building Tomorrow theater.

Themazone Beton

Het Cement & BetonCentrum en de TU Eindhoven tonen drie prototypes die de architectonische potentie van 3D-betonprinten laten zien. Deze prototypes zijn binnen onze Tektoniek Design Challenge 3DCP ontworpen en doorontwikkeld door drie geselecteerde architectenbureaus.

Locatie: hal 9, Building tomorrow, standnummer: 9A.071 en 9A.073

Ochtendsessie Beton

Tektoniek – kennisnetwerk architectuur in beton – presenteert woensdag 8 februari van 8.00 uur tot 11.00 uur 1) Casestudies beton; 2) Onderzoekprogramma 3DCP (3D concrete printing) en 3) de Tektoniek Design Challeange.

Locatie: Hal 9, Building Tomorrow Theater

Tijd: woensdag 8 februari, 8.00-11.00 uur

Studio RAP

Studio Rap demonstreert live assembleren met een robot. Studio RAP is 2x genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs voor vernieuwende visie op Robotarchitectuur.  

Locatie: hal 9, 9C.070


Selficient – Solar Decathlon

Studenten van Hogeschool Utrecht, University of Applied Science Utrecht presenteren onderdelen van genomineerde concept voor de Solar Decathlon. Deze zomer nemen de studenten het in Denver op tegen vijftien andere genomineerde universiteiten en hogescholen. Het gaat hier om een internationale competitie huizen ontwerpen & bouwen, met als kernwoorden:zonne-energie, energie-efficiënt, duurzaam en aantrekkelijk.

Locatie: hal 9, standnummer 9D.080

BIM-naar-de-bouwplaats

www.bouwbeurs.nl

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top