Overwegsimulator voor ProRail

Overwegsimulator voor ProRail

Movares heeft voor ProRail een overwegsimulator ontworpen. Het ingenieursbureau demonstreerde onder andere deze simulator tijdens RailTech Europe 2017.

Met behulp van de simulator kan het gedrag worden onderzocht van gebruikers van spoorwegovergangen. De resultaten van deze simulatie kunnen in de praktijk worden toegepast. In de simulator wordt gebruikgemaakt van virtual reality en de FAME3d-rijsimulator van Movares. Er zijn twee simulatiemodellen, één voor voetgangers en fietsers en één voor auto’s en scootmobielen ontwikkeld. Voor de voetgangers en fietsers wordt gewerkt met de HTC vive Virtual Reality bril. Die laatste werd tijdens RailTech Europe gedemonstreerd.

Simulator

De simulator is geschikt gemaakt voor het gebruik door meerdere testpersonen uit verschillende doelgroepen. Daarvoor is in de simulator een uitgebreid en gedetailleerd 3D-model van de omgeving geplaatst rondom vijf verschillende overwegen. Deze simulatie is compleet met voetganger- en verkeerssimulatie die dynamisch reageert op de gebruiker. Hierdoor krijgt de proefpersoon volgens Movares echt het idee dat hij zich in een realistische omgeving bevindt.

Website Spoor Pro

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top