Overname van 4DCAM door ARKANCE

Overname van 4DCAM door ARKANCE

Op 15 september 2020 heeft ARKANCE – dochteronderneming van de GROEP MONNOYEUR – 4DCAM overgenomen, een betrouwbare partner in de digitalisering van de productie-industrieën in België.

Het bedrijf vervolledigt hiermee zijn portfolio van oplossingen en versterkt zijn leiderspositie in de distributie van CAM-technologieën en CNC-diensten in Europa. Deze overname past in de strategie van GROEP MONNOYEUR om een toonaangevend Europees netwerk op te zetten om haar klanten – bouw- en grondverzetbedrijven, ontwerpbureaus, infrastructuureigenaars, productiebedrijven en mijnen- en steengroevenexploitanten – te ondersteunen op hun digitaliseringstraject.

Historisch gezien was GROUPE MONNOYEUR via zijn CATERPILLAR-dealerschapsactiviteiten in Europa verbonden met de bouwsector en kon het al heel vroeg de grote impact van de digitalisering op de lange termijn op zijn klanten waarnemen.

Met de overname van 4DCAM versterkt ARKANCE zijn expertise in België, waar het in de afgelopen 3 jaar al verschillende grote spelers had overgenomen: VIANOVA SYSTEMS, I-THESES en GREENOCK. Na een overgangsperiode zal 4DCAM ook opereren onder de vlag van ARKANCE SYSTEMS, de ARKANCE-divisie die zich bezighoudt met de implementatie van CAD-, CAM-, PD&M- en BIM-oplossingen.

“We zijn zeer verheugd om het 4DCAM-team in de familie te mogen verwelkomen. Zij zullen ons team van experten versterken ten voordele van al onze klanten met hun sinds tientallen jaren ontwikkelde knowhow; onze waardepropositie voor de verwerkende industrie is werkelijk uniek”, aldus Geert De BONDT, Country Director van ARKANCE SYSTEMS Belux. “Vanaf de eerste uitwisselingen met het management van ARKANCE hebben we gemerkt dat de ideeën op elkaar zijn afgestemd en dat er een gemeenschappelijke wil is om een optimale klantervaring na te streven. Ook bij ARKANCE en 4DCAM steunt de waardepropositie op de expertise van onze teams. Bovendien heeft de dynamische groei van ARKANCE in België en Nederland ons ervan overtuigd dat we door ons bij hen aan te sluiten, onze toekomst toevertrouwen aan een groep die een echt onderscheidend waardepropositie opbouwt – en de middelen heeft om zijn ambities waar te maken – om de toekomstige transformaties van de industriële sector te begeleiden”, zeggen de twee eigenaars van 4DCAM Luc PONSAERTS en Jan RAES.

Over 4DCAM
4DCAM is een reseller van CAM-software en levert al 20 jaar CNC-consultancy en -diensten in België. Met zijn team van 5 CAM-specialisten schrijft 4DCAM postprocessoren van eenvoudige 3-assige freesmachines of 2-assige draaibanken tot complexe 5-assige frees- en 12&up MTM-draaibanken en -robots. Ze ontwikkelen ook aangepaste toepassingen voor klanten om hun productie te automatiseren (met behulp van POWERSHAPE en POWERMILL API-master, voorheen Custom Core, .net, en macro-talen). In de loop der jaren is 4DCAM erin geslaagd om historische partnerschappen op te bouwen met de meeste lokale CNC-machine- en gereedschapsleveranciers.

4DCAM is een historische reseller van DELCAM-software sinds 1989, die nu sinds 2014 deel uitmaakt van het portfolio van AUTODESK.

Over de GROUPE MONNOYEUR
De GROEP MONNOYEUR, een familiebedrijf dat in 1906 werd opgericht, biedt zijn klanten uit de bouw- en industriële sector efficiënte en productieve machines en handling-oplossingen – via de distributienetwerken BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS en IPSO. Daarnaast ondersteunt de GROEP MONNOYEUR haar klanten bij het beantwoorden van hun uitdagingen op het gebied van energievoorziening en digitalisering via onze toegewijde dochterondernemingen ENERIA en ARKANCE. Met meer dan 6.200 medewerkers is de Groep actief in 15 landen en realiseerde in 2019 een omzet van meer dan 2 miljard euro.

Over ARKANCE
De missie van ARKANCE is om haar klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie met haar Europese netwerk van experten. Met 620 medewerkers in 4 divisies – ARKANCE SYSTEMS, ARKANCE OPTIMUM, ALLTERRA en SITECH – werkt de groep samen met wereldleiders, in het bijzonder AUTODESK & TRIMBLE – om oplossingen te verdelen en te implementeren die gericht zijn op het optimaliseren van alle fasen van de levenscyclus van een bouw- of industrieel project, van kantoren tot operaties (jobsites, fabrieken…).

Website Arkance Systems

Website 4DCAM

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top