Overheid 360° schijnt licht op blockchain in gemeenteland

Overheid 360° schijnt licht op blockchain in gemeenteland

Het is 2018 en bijna iedereen is aan de blockchain. Ook in gemeenteland ligt het blockchain-evangelie op ieders lippen. Maar waarvoor zou blockchain een oplossing kunnen zijn? En zijn er al aantoonbare successen?

Computable organiseert op het congres Overheid 360° een sessie over deze ontwikkeling onder de titel: Blockchain in gemeenteland: Bestaan er toepassingen?, gegeven door ict-ondernemer en opiniemaker Réne Veldwijk.

Overheid 360° vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

René Veldwijk (Ockham Groep) publiceert regelmatig over blockchain, onder meer in ict-vakblad  Computable. Op het congres Overheid 360° zet hij het fenomeen nog eens uiteen, laat hij zien wie er met blockchain aan de weg timmert in overheidsland – zowel het Rijk als lokale overheden – en welke vragen men eigenlijk moet stellen aan blockchain-evangelisten en -leveranciers.

Centrale vraag in zijn presentatie is: ‘Iedereen lijkt wel bezig te zijn met blockchain. Moeten wij ook aan de blockchain?’. Veldwijk geeft aan waarvoor blockchain een oplossing kan zijn en of er eigenlijk al bonafide successen zijn behaald? Daarbij geeft hij aan hoe de blockchain past in de gegevenshuishouding van bijvoorbeeld gemeenten en wat de gevolgen zijn voor het identiteitsmanagement?

Website Overheid 360°

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top