Oproep voor GeoExpedities

Oproep voor GeoExpedities

Van 13 t/m 24 mei 2024 gaan er duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie met de GeoWeek. Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals in de bodem, water- en geo-informatiesector.

 

Afgelopen jaren gingen leerlingen bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden.

Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen het belang van aardrijkskunde voor de wereld om hen heen en verkennen ze de beroepspraktijk van de geografie.

In samenwerking met ESRI, EduGIS en het Kadaster is een kant en klaar lesprogramma ontwikkeld, waarin leerlingen het veld in gaan om data te verzamelen over chillplekken, en deze data vervolgens te analyseren en verwerken. Lees hier meer over op https://geografie.nl/jongerenparticipatie

Dit lesprogramma kan uw organisatie gebruiken bij de organisatie van de GeoExpeditie voor de GeoWeek. Uiteraard staat het uw organisatie vrij om naar eigen inzicht een expeditie te organiseren.

Website Geoweek

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top