Open data-uitwisseling Greenpoint met BGT van GeoBORG

Open data-uitwisseling Greenpoint met BGT van GeoBORG

Greenpoint heeft de eerste data-uitwisseling gerealiseerd tussen haar BOR-platform en een BGT.

Met het BGT-bijhouding platform van GeoBORG is succesvol een verbinding gelegd, waarmee BGT-data in twee richtingen worden uitgewisseld. Bijzonder in dit geval is dat GeoBORG net als Greenpoint een cloudservice is. Het is Greenpoint gelukt om het volledige berichtenverkeer tussen BOR en BGT in een open structuur, dus niét via een pragmatische koppeling, te laten verlopen. De open data-uitwisseling werkt met de standaard StUF-Geo IMGeo 1.3 (gecertificeerd) en SOAP (volgens Geonovum).

Duurzaam concept

Groot voordeel van het Greenpoint-concept is dat er geen maatwerk aan te pas komt. Bovendien is de opzet flexibel uitgewerkt. Toekomstige aanpassingen in de datastructuur aan BGT- of aan BOR-kant kunnen moeiteloos, zonder software-aanpassing, gevolgd worden als zij binnen de standaarden blijven. Het door Greenpoint ontwikkelde uitwisselconcept wordt voor alle gebruikers op gelijke wijze toegepast én communiceert met alle in de markt aanwezige BGT-bijhoudingapplicaties, mits zij StUF-Geo IMGeo ondersteunen. Met deze leveranciers zijn tests afgesproken in de komende tijd, zodat gebruikers van Greenpoint zonder technische aanloopproblemen kunnen starten met het gebruik van de BGT in hun beheerpraktijk.

Transitie

Als de BGT-bijhoudingapplicatie van bestaande Greenpointklanten correct uitwisselt met Greenpoint kan de overstap naar BGT in de beheeromgeving gemaakt worden. Daarvoor is een zogeheten BGT-BOR-transitie nodig waarin een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd: de BGT wordt gekoppeld aan de bestaande beheergegevens en instellingen worden verzorgd waarmee het BGT-verkeer wordt georganiseerd. Greenpoint verwacht in de komende maanden veel transities te gaan uitvoeren.

Website Greenpoint

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top