Ontwerpprijs voor studenten: de winnaars van 2017

Ontwerpprijs voor studenten: de winnaars van 2017

Voor de derde keer op rij gingen Design Express en Vectorworks op zoek naar de meest getalenteerde student-ontwerpers in de Benelux. Dat leverde vier enthousiaste winnaars op.

De Vectorworks Ontwerpprijs is een internationale ontwerpwedstrijd voor student-ontwerpers in architectuur, interieur en exterieur. Het was een spannende strijd met wereldwijd meer dan tweeduizend deelnemers. In de eerste, lokale, ronde beloonde de jury drie intrigerende projecten met telkens $3.000 voor de ontwerper(s) en gratis Vectorworks-software en -training voor de faculteit van de laureaat.

Architectuur: ‘The Wall’ door Brecht Scheelen

Als student aan de UHasselt zocht Scheelen een oplossing voor de sociale en stedelijke segregatie in de kanaalzone van Brussel. Door de zorgvuldige inplanting van een brug hoopt hij de leegte van het kanaal toegankelijk en bruikbaar te maken en een zinvolle uitwisseling tussen beide oevers teweeg te brengen.

Interieur: ‘Shelter’ door Tineke Gol en Astrid Stevens

Dit duo van de Universiteit Antwerpen ontwierp een minimalistische shelter voor trekkers in Schotland. Een slaapplek die in de omgeving opgaat, maar ook voldoende contrasteert om een landmark te zijn – én de aandacht van onze jury te trekken.

Exterieur: ‘Moerbekes Regeneratie’ door Dries Pattyn

Als afstudeerproject aan het KASK in Gent focuste Pattyn op het herstel van een voormalige industriële site. Het domein van 14 hectare kreeg een erg geconcentreerde woonwerkzone naast een uitgebreide ‘groenblauwe corridor’, de ecowijk en een ‘waterlandschapspark’ waarbij klimaatbestendigheid centraal staat.

Ook deelnemen?

Er komt ook een vierde editie van de Ontwerpprijs voor studenten. Laat je mailadres achter op de wedstrijdsite en wordt op de hoogte gehouden van de start van de inschrijvingen.

Website Vectorworks Ontwerpprijs
Website Vectorworks Ontwerpprijs / laureaten en winnaars andere landen
Website Design Express

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top