Ontdek de kracht van 3D-modellering en laat jouw BIM-model tot leven komen

Ontdek de kracht van 3D-modellering en laat jouw BIM-model tot leven komen

NTI CAD & Company organiseert een Live workshop: Virtual Reality Bouw op woensdag 24 april van 10.00 – 12.00 uur. Het gebruik van een VR-bril om Building Information Modeling (BIM-modellen te bekijken, opent een hele nieuwe wereld voor architecten, ingenieurs en bouwprofessionals.

Virtual Reality (VR) is niet alleen interessant voor de verkoop van een gebouw of project. Het biedt ook zeker meerwaarde als je nog aan het BIMmen bent. Met een VR-bril verken je alle aspecten van het BIM-model. Zo worden complexe projecten in een vroeg stadium al veel inzichtelijker.

Direct ruimtelijk inzicht
VR biedt een ongeëvenaarde ervaring van ruimtelijk inzicht. In plaats van platte 2D-beelden te bekijken, wandel je door een virtuele omgeving en bekijk je deze vanuit verschillende hoeken. Zo ervaar je volledige omvang van het ontwerp en kun je eventuele problemen of optimalisatiespunten identificeren die anders makkelijker over het hoofd worden gezien.

Ervaar de schaal van elk project
VR helpt om begrip te krijgen in de schaal van een project. Door letterlijk door een virtuele ruimte te lopen, krijg jij als gebruiker een veel beter gevoel van de grootte en verhoudingen van verschillende elementen. Dit is vooral waardevol bij grootschalige projecten, waar traditionele 2D-tekeningen de ware omvang soms niet goed kunnen overbrengen.

Analyseer knooppunten en details
VR voor BIM geeft de mogelijkheid om knooppunten, hoeken en details grondig te inspecteren. Met een VR-bril kun je dichterbij komen en elk aspect van het ontwerp in detail onderzoeken. Dit kan helpen bij het identificeren van potentiële conflicten of constructieproblemen in een vroeg stadium en tijd en kosten besparen tijdens de bouwfase.

Geef direct feedback in het 3D-model
VR maakt directe interactie mogelijk met het 3D-model. Je kunt notities maken, wijzigingen voorstellen en zelfs virtuele vergaderingen houden om ontwerpaspecten te bespreken! Dit bevordert een naadloze samenwerking tussen teamleden, wáár je fysiek ook bent.
Kortom, het gebruik van een VR-bril om BIM-modellen te bekijken biedt een ongeëvenaarde ervaring van ruimtelijk inzicht, schaalbegrip, detailinspectie en verbetert de samenwerking. Zo kun je als professional geïnformeerde beslissingen nemen, fouten minimaliseren en hoogwaardige bouwprojecten leveren bínnen budget en planning.

Locatie
De workshop vindt plaats in het BouwLab R&Do in Haarlem. Dit is een unieke plek waar ondernemers uit de bouwsector experimenteren, co-creëren en innoveren met de nieuwste technologie.

BouwLab R&Do
Oudeweg 91-95
2031 CC HAARLEM

Beperkt aantal deelnemers mogelijk.
Website NTI CAD & Company

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top