Onderzoek AI/ ML van WGIC voor praktisch beleidskader

Onderzoek AI/ ML van WGIC voor praktisch beleidskader

In de eerste fase van een onderzoeksproject in twee fasen wil de wereldwijd opererende World Geospatial Industry Council (WGIC) de verspreide kennis bundelen over de huidige AI/ ML-praktijken en ervaringen in de geo-wereld.

 

 

De WGIC kondigt de start aan van beleidsonderzoek gericht op het beoordelen van de relevantie en populariteit van kunstmatige intelligentie en machine learning (AI/ ML) in de geo-industrie.

Volgens Arnout Desmet, voorzitter van de WGIC Policy Development & Advocacy Committee, “heeft de geo-wereld de afgelopen jaren een snelle groei gezien van AI/ ML-toepassingen. We zijn getuige van een breed scala aan gebruiksscenario’s en kansen die veelbelovend zijn op het gebied van innovatie, baanbrekende efficiëntiewinst en het aanpakken van voorheen onoplosbare problemen.”

Hij zei verder: “Hoewel de implementatie van AI/ ML een groot aantal potentiële kansen biedt voor de geo-informatiesector, realiseren we ons dat er ook uitdagingen zijn. Overheden worstelen met hun rol bij de beleidsvorming en regulering van de snel uitrollende AI/ ML-revolutie. Ons beleidscomité vindt het belangrijk om met beleidsmakers in gesprek te gaan op basis van een juiste beoordeling van aspecten die verband houden met dataprivacy en persoonlijke informatie, controle en bescherming van intellectueel eigendom, ethiek en sociaaleconomische gelijkheid.”

WGIC AI/ ML-marktonderzoek helpt publiek debat
Door middel van een marktstudie wil de WGIC Policy Committee het publieke debat versterken en autoriteiten wereldwijd ondersteunen bij het ontwikkelen van een effectief en evenwichtig AI/ ML-beleidskader. Dit moet de geo-wereld in staat stellen de voordelen van deze nieuwe technologische revolutie te maximaliseren. Tegelijkertijd zal het een positieve impact hebben op de samenleving, ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

In de eerste fase wil de Policy Committee kennis ontwikkelen over de huidige AI/ ML-praktijken en ervaringen in de geo-industrie, inclusief de bijbehorende opkomende beleidsdomeinen en uitdagingen. Als onderdeel van de studie zal het onderzoeksteam gebruikmaken van de opgebouwde expertise van de WGIC-leden, aangevuld met opinieleiders, vooraanstaande academici en technologie-kenners. De resultaten van de eerste fase zullen breed worden gedeeld. In rondetafelgesprekken en workshops met relevante belanghebbenden definieert het WGIC verdere beleidsaanbevelingen en best practices, richtlijnen en gedragsnormen met betrekking tot de implementatie van AI/ ML in geo-informatieproducten, applicaties en diensten. De Policy Committee nodigt alle individuen en organisaties die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp uit om actief deel te nemen aan dit beleidsonderzoek om contact op te nemen met Barbara Ryan, beleidsadviseur, WGIC, via e-mail: Barbara.Ryan@wgicouncil.org. 

Over de Policy Committee van WGIC
De WGIC Patron en Executive Boards richtten de Policy Development & Advocacy Committee opgericht om relevante beleidsdomeinen die van invloed zijn op de geo-informatie-industrie te onderzoeken en te documenteren, en om samen te werken met belanghebbenden in de academische wereld, de industrie, de publieke sector en het maatschappelijk middenveld rond de belangrijke thema’s.

Website WGIC

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top