ODIQ: online verkeersinformatietool op basis van Google Maps

ODIQ: online verkeersinformatietool op basis van Google Maps

Het technologiebedrijf Localyse lanceerde op 18 september 2017 ODIQ (Origin-Destination Intelligence) voor het grote publiek. ODIQ is een verkeersinformatietool op basis van Google Maps om bereikbaarheid en mobiliteit eenvoudiger, intelligenter en sneller te monitoren.

 
Mobiliteitsvragen
Google Cloud Premier Partner voor de Benelux Localyse, met vestigingen in Edegem en Utrecht, maakt zelf producten op basis van Google Maps, maar biedt klanten ook ondersteuning bij het ontwikkelen van hun eigen applicaties. De tool werd ontwikkeld door Localyse, in samenwerking met het Nederlandse T4Technology. De kennis van beide bedrijven – T4Technology, expert op het gebied van gespecialiseerde verkeerskunde, en Localyse, met ruime kennis en ervaring met Google Maps API’s bleek een goede match. ODIQ verenigt alle actuele, online verkeersinformatie op basis van de uitgebreide verkeersgegevens van Google Maps en stelt die beschikbaar aan derden. Chris Hoogwys, Managing partner van Localyse, legt uit: “Als Location Expert en Google Maps Premier partner komen wij, via onze klanten, met veel mobiliteitsvragen in contact. Dit bracht ons op het idee om een tool te ontwikkelen die eenvoudig, snel en nauwkeurig inzichten kan geven in de verschillende aspecten van mobiliteitsproblemen.”
 
Verkeersinformatie
ODIQ is een verkeersinformatietool die de accurate gegevens van Google Maps, met meer dan 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd, ter beschikking stelt in de BeNeLux. ODIQ gebruikt Floating Car Data (FCD) van Google Maps. Deze data zijn volledig, nauwkeurig, up-to-date en gevoed door miljoenen gebruikers van mobiele Android- en IOS-toestellen. Daarnaast worden de data aangevuld met verkeersinformatie van openbare instanties. Jeffrey Benning, Business Development Manager bij Localyse, stelt dat dankzij ODIQ nu ook derde partijen voor het eerst toegang krijgen tot de rijke verkeersdata van Google Maps: “Nu ODIQ live is, maken wij Floating Car Data beschikbaar en bruikbaar voor verkeersmanagement. Gebruikers van ODIQ kunnen een beter inzicht verwerven in de bereikbaarheid en mobiliteit van zelf ingegeven locaties. Zo worden hindernissen en verhoogde risico’s tot ongevallen vermeden en kunnen bewoners beter advies krijgen voor omleidingsroutes bij wegwerkzaamheden.”  ODIQ monitort, analyseert en visualiseert de verkeerssituatie op de verschillende locaties van een traject. Het monitoren kan zelfs ingesteld worden per minuut, wat zorgt voor een zeer nauwkeurige weergave die een gedetailleerd inzicht geeft in het mobiliteitsbeeld van een bepaalde route.
 
 
Testcases in Nederland: BAM Infra, Traffic Service Nederland en gemeente Breda
De tool werd al getest door verschillende bedrijven en overheidsinstanties. Bedrijven zoals BAM Infra, Traffic Service Nederland en de gemeente Breda bevestigden alvast dat ODIQ een grote meerwaarde is om de bereikbaarheid van hun regio snel, eenvoudig en nauwkeurig in te zien. Op de website van Localyse komen binnenkort diverse ervaringen met concrete use cases.
 
 
 
Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top