NPR 7201 en NCS 7201 gepresenteerd op Geotechniekdag

NPR 7201 en NCS 7201 gepresenteerd op Geotechniekdag

De definitieve versie van NPR 7201 ’Bepaling van het axiaal draagvermogen van funderingspalen door middel van proefbelastingen’ is gepubliceerd.

In NPR 7201 (Nederlandse Praktijkrichtlijn) worden regels beschreven waaraan proefbelastingen voor palen moeten voldoen. In de NPR staat beschreven hoe proefbelastingen moeten worden uitgevoerd en moeten worden geïnterpreteerd. Deze NPR vervangt NEN 6745-1 en -2.

Certificatieschema
Daarnaast is het NEN Certificatieschema NCS 7201 opgesteld, waarin de procedure om tot nationaal geregistreerde paalklassefactoren αp (factor voor de puntweerstand), αs (factor voor de schachtwrijving bij druk) en αt (factor voor de schachtwrijving bij trek) te komen, is vastgesteld. Deze NCS is vrij verkrijgbaar op de website van NEN.

Registratie vindt plaats door het inleveren van een Zelfverklaring door de betrokken leverancier, waarbij de gegevens van het paalsysteem en de afgeleide paalklassefactoren worden bijgesloten en daarbij een positief advies van een expertgroep.

De geregistreerde paalklassefactoren met de beschrijving van het paalsysteem en de gegevens van de betrokken leverancier worden geplaatst op de website www.nen.nl/paalfactoren. Hier is ook het document NCS 7201 te downloaden. Op deze website is ook informatie te vinden over de zelfverklaring en over de relatie met NPR 7201.

Website NEN
NPR 7201
NCS 7201

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top