Nominaties ARC17 Architectuur Award bekendgemaakt

Nominaties ARC17 Architectuur Award bekendgemaakt

OMA, Kaan, Benthem Crouwel en krft zijn genomineerd voor de ARC17 Architectuur Award, de meest gewaardeerde architectuuraward van Nederland en Vlaanderen. Dat heeft de jury, onder leiding van Nanne de Ru, vandaag bekend gemaakt.

De Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur. Op 30 november aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in de Kauwgomballenfabriek te Amsterdam.

De vier genomineerde projecten zijn geselecteerd uit 162 inzendingen. Door de jury is eerst een long list gemaakt die vervolgens is teruggebracht tot een shortlist met tien projecten. Uiteindelijk nomineerde de jury vier projecten, te weten:

Rijnstraat 8 door OMA
Voor de manier waarop een voormalige ministeriegebouw is getransformeerd tot een Rijkskantoor met een ongekend laag energielabel, en het daarbij zowel visueel als functioneel naar de stad is geopend, het verblijfsklimaat en de interne routing zijn verbeterd, en een nieuw publiek plein is gecreëerd.

 

Bezuidenhoutseweg 30 door KAAN Architecten
Voor de wijze waarop KAAN Architecten het gesloten, hiërarchisch opgezette gebouw op intrinsiek duurzame en toekomstbestendige wijze heeft getransformeerd naar een open, transparante, uitnodigende en hedendaagse werkomgeving die past bij de huidige functie.

Vuurtoreneiland door krft
Voor de manier waarop het eiland en het hierop gelegen restaurant zelfvoorzienend zijn gemaakt met behulp van een duurzame low-tech infrastructuur en voor de manier waarop deze onzichtbare laag is verbonden met de architectuur van de bestaande en nieuwe gebouwen.

RAI parkeergebouw door Benthem Crouwel Architects
Voor de manier waarop van een parkeergarage een intelligent gebouw is gemaakt, dat op meerdere manieren is te gebruiken, onder andere als flexibele congresruimte, en waarvan de zorgvuldige detaillering de architectuur effectief ondersteunt.

Samenstelling jury
De jury van de ARC17 Architectuur Award bestaat dit jaar uit Nanne de Ru (Powerhouse Company, voorzitter), Donna van Milligen Bielke (Studio Donna van Milligen Bielke), Césare Peeren (Superuse Studios), Bas van Dam (Being Development) en Harm Tilman (de Architect, secretaris)

ARC17 Architectuur
De ARC17 Architectuur Award is een gezamenlijk initiatief van de Architect en Gira. Ze wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur. Vorig jaar won KAAN Architecten met het project de Hoge Raad in Den Haag.

Prijsuitreiking
De winnaar van de ARC17 Architectuur Award wordt op 30 november 2017 bekend gemaakt tijdens de ARC17 Award Show in De Kauwgomballenfabriek te Amsterdam.

Website ARC Awards

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top