NLExtract Hacking Day

NLExtract Hacking Day

Op donderdag 26 april 2018 vindt de NLExtract Hacking Day plaats in het GeoLab van The Social Impact Factory in Utrecht.

Deze hacking/doe-dag, die wordt gepromoot vanuit OSGeoNL, is bedoeld voor iedereen die betrokken is of wil raken bij het NLExtract-project. Voornaamste doel is het bijeenbrengen van de community die sinds 2011 samenwerkt, veelal via de NLExtract-mailinglijst en GitHub. Ook wil de organisatie bekijken wat belangrijk is om het project verder te brengen en hier alvast aan te werken.

Programma en details

Specifieke onderwerpen zijn ‘nog te bepalen’, een eerste aanzet vind je op de OSGeo.nl Wiki: Oproep aan belangstellenden: vul aan waar nodig, breng je eigen laptop mee (BYOD). Deze dag vindt plaats met dank aan Webmapper voor de organisatie en het ter beschikking stellen van de locatie. Lunch en borrel worden gefinancierd uit gelden van de OGT Award die NLExtract kreeg.

Deze dag inclusief lunch/borrel (17:00) is kosteloos. Inloop 09:00, start om 09:30.

Over NLExtract

NLExtract levert tools, recepten en voorbeelden om vrije Nederlandse (overheids-) geodata sets zoals de BAG, Top10NL, BGT en BRK te converteren en te visualiseren. NLExtract wordt oonder andere gebruikt door PDOK, Rijksvastgoedbedrijf, Geodan, OpenTopo en Map5.nl-kaartdiensten. NLExtract is Open Source (GPLv3) en gebruikt tools zoals GDAL/OGR. De nadruk ligt op het converteren van vectordata (GML/XML) naar de ruimtelijke database PostgreSQL/PostGIS en het visualiseren met SLDs en QGIS.

Website NLExtract Hacking Day
Website NLExtract
Website OSGeo | NLExtract Hacking Day 2018

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top