Nieuwe themabijeenkomsten KennisKring

Nieuwe themabijeenkomsten KennisKring

In de maandelijkse Kenniskring-sessies van Ruimteschepper worden actuele geo-gerelateerde thema’s bij en met interessante gebruikers behandeld. 

Soms is de vorm een mini-seminar rondom een specifiek onderwerp waar verschillende inleiders hun visie presenteren. De dagvoorzitter modereert de interactie en inhoudelijke discussie.

 

24 mei | Smart City – onmogelijk zonder GeoInformatie!
Locatie:  Utrecht (Movares) 

Is Smart Cities een hype? Een buzz-word? Of is het een verzamelwoord voor een zelfbewuste, duurzame en slim werkende overheid in de moderne samenleving. Waarom je nu kan en moet starten met slimmer omgaan met je kennis en informatie en wat daarin de cruciale rol is van GeoInformatie.

  • Iemke Idsing (partner Smart City Academie) – leidt ons door de vele aspecten die Smart Cities kenmerken. Ondersteund door aansprekende voorbeelden zet hij het raamwerk voor de verdere sessie neer.
  • Ruben Polderman (CTO-innovatieteam Smart Mobility team Amsterdam) – schetst de route ‘Op naar een Smart Capital’. Ruben presenteert voorbeelden hoe de gemeente nu al datagedreven werkt.
  • Marco Duijnisveld (Sr Adviseur / Project Manager Mobiliteit, Movares) – neemt ons mee in Smart Mobility & MAAS, een belangrijke component van een smart city.
  • Mehmet Duzenli (Manager Business & Sales Visie, Connection Systemes) – laat ons zien hoe en waar in de wereld zij slimme technologie leveren voor mobiliteit, veiligheid en leefbaarheid. Dergelijke technologie is randvoorwaardelijk om smart te kunnen opereren.

5 juli | Publieks Participatie – geo-tooling maakt het verschil
Locatie: ‘s-Hertogenbosch (HAS) 

Omgevingswet & Participatie; Luisteren, samenwerken, helpen, ideeën uitwisselen, samen problemen oplossen en vooral kansen benutten. Waardoor maakt locatiegebonden informatie en innovatie het verschil? Studenten van de HAS Geo Media & Design presenteren de resultaten van hun onderzoek naar het gebruik van (geo)tooling ten behoeve van PublieksParticipatie. Deskundigen vanuit het werkveld van Participatie laten best-practices zien. Waarom is Geo-Informatie ook in participatie zo ongelooflijk nuttig?

Is er meer kracht dan ‘een kaart zegt meer dan 1000 woorden?’.

6 september | TechnoTrack – BlockChain & Geo, disruptive?
Locatie: Wageningen (Nieuwland)

Een ‘extra’ Kenniskring sessie onder het label TechnoTrack. Deze middag & avond zal in het teken staan van de (on)mogelijkheden van BlockChain. Aan bod komen naast wat het is en hoe het werkt ook een paar ideeën en voorbeelden waar mee gestoeid wordt momenteel. De sessie gaat dus een technisch karakter hebben met functionele doelen. Voor een beperkter aantal deelnemers gaan we na de broodjes hands-on de avond in. De definitieve agenda verwachten we in mei te presenteren.

Aan deze sessie kunnen geen introducees deelnemen.

27 september | Agrifood meets Geo
Locatie: ‘s-Hertogenbosch (ZLTO) 

Samen met ZLTO en HAS hogeschool komen o.a. de geo-speerpunten vanuit de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw aan bod. Evenals de 2017 versie zal deze dag naast een plenair deel in de ochtend ook weer gevolgd worden door workshops in de middag.

De agenda wordt in juni bekend gemaakt. 

Website Ruimteschepper

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top