Nieuwe release Stabicad 11 met focus op productiviteit

Nieuwe release Stabicad 11 met focus op productiviteit

Stabiplan lanceert Stabicad 11: een nieuwe versie van de ontwerpsoftware voor MEP-engineers. Stabicad 11 zorgt ervoor dat installateurs de laatste BIM-ontwikkelingen kunnen bijbenen door betere performance met snellere opstarttijden en tools waarmee engineers productiever hoogstaande ontwerpen kunnen leveren. Want dat is waar de kortere doorlooptijden en hogere oplevereisen voor installatieprojecten in een herstellende markt om vragen. Stabicad 11 bevat onder meer een nieuwe Excel export tool, lekluchtberekening, E-learning en Autodesk 2018-ondersteuning.

Dat de markt weer aantrekt, merken alle betrokken partijen binnen een bouwproject. Grote uitdagende projecten en volop ruimte voor innovatie hebben hun invloed op de installaties, het ontwerpproces en onderhoud. Woningbouw heeft weer een impuls gekregen en utiliteitsbouw wordt steeds geavanceerder dankzij hightech faciliteiten. Met onder andere de volgende nieuwe Stabicad 11 functionaliteit zijn MEP-engineers klaar voor de eisen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen:

  • Lekluchtberekening: bereken leklucht via de ISSO 17 (2010) norm of via een zelf te bepalen factor.
  • Excel export tool: zet informatie over elementen in een model, huidige view of zelfs een selectie eenvoudig in een Excel-bestand.
  • Contextgevoelige ribbon: tools in de ribbon passen zich aan naar wat logische aanpassingen zijn voor de geselecteerde items. Met minder kliks naar favoriete aansluitcommando’s.
  • Autodesk 2018-ondersteuning: om alle nieuwe functionaliteit optimaal te laten werken, gaan ze met de nieuwste ontwikkelingen mee. Profiteer van de verbeteringen in AutoCAD 2018 en Revit 2018 met de ondersteuning van deze nieuwe producten.
  • Grote Revit template update: het template heeft nu onder andere kleurenschema’s op basis van Stabicad’s rekenparameters.
  • E-learning: een online leermethode, waarin alle functionaliteit, modellerings- en tekenprocessen van Stabicad aan bod komen.

Stabicad11-1
Stabicad 11 is gereedschap om de installatiebranche te laten samenwerken met andere bouwpartners in BIM-projecten. Van advies, ontwerp, uitdetaillering, realisatie tot onderhoud.

Website Stabiplan

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top