Nieuwe huisvesting voor Mikrocentrum in Veldhoven

Nieuwe huisvesting voor Mikrocentrum in Veldhoven

In de zomer van 2018 verhuist Mikrocentrum, de landelijk opererende kennis- en netwerkorganisatie die sinds 1976 gehuisvest is in Eindhoven, naar De Run 1115 in Veldhoven. Dit gebouw was onder andere eerder in gebruik als holdingkantoor van ASML en ligt naast het hoofdkantoor van Simac, dicht bij de ringweg rond Eindhoven. Het pand wordt de komende maanden verbouwd en uitgebreid om het optimaal geschikt te maken voor de diverse activiteiten van Mikrocentrum zoals het verzorgen van cursussen en het organiseren van evenementen.

Mikrocentrum heeft eigenlijk altijd een gestage groei gekend en zeker in de afgelopen jaren was dat het geval. Het huidige pand was dan ook al langere tijd veel te klein en er moest steeds vaker worden uitgeweken naar andere accommodaties. Mikrocentrum wil een ontmoetingsplaats zijn voor bedrijven en door de toenemende verdeling over meerdere locaties was dat steeds moeilijker te realiseren. Kortom het werd hoog tijd voor een nieuwe, grotere en flexibele thuisbasis, goed bereikbaar en met voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Dat laatste is met 4400 vierkante meter vloeroppervlak en 175 parkeerplaatsen in een pand direct aansluitend op de A2/N2 op de grens van Eindhoven en Veldhoven zeker het geval.

Samenwerking en opening

Om allerlei evenementen en congressen te kunnen faciliteren, wordt het pand uitgebouwd met een groot en verhoogd auditorium. Ban Bouw uit Nuenen is al gestart met de aan- en verbouw, STRK uit Nuenen is aangetrokken om het interieur vorm te geven en Dukers & De Cock uit Eindhoven begeleidt het gehele bouwproces.

De formele opening van de nieuwe Mikrocentrum-thuisbasis aan De Run 1115 zal kort na de zomervakantie in 2018 plaatsvinden, op tijd dus voor het najaarseizoen, maar ook op tijd voor de viering van het 50-jarig bestaan van Mikrocentrum op 30 oktober 2018.

Website Mikrocentrum

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top