Nieuwe functionaliteiten Tekla Structures 2020

Nieuwe functionaliteiten Tekla Structures 2020

De nieuwe versie is beschikbaar van Tekla Structures. Dankzij de diverse functionaliteitsverbeteringen in de 3D-modelleersoftware voor beton-, staal- en houtbouw kunnen gebruikers nog makkelijker en efficiënter werken.

Belangrijke verbeteringen zijn doorgevoerd bij het maken van vrijgevormde platen, waarbij meer complexere vormen gemodelleerd kunnen worden en tevens de plaatuitslagen gemaakt kunnen worden. Ook is een opvallende wijziging doorgevoerd in het logo, waarbij het herkenbare rood heeft plaatsgemaakt voor het blauw van Trimble. Het is een visuele bevestiging van de groeiende integratie tussen de diverse software uit het Trimble-portfolio. Als aanvulling hierop beschikt Tekla Structures 2020 over diverse verbeteringen in de uitwisseling met Trimble Connect.

Integratie met Trimble-producten
In de 2020-versie zijn diverse verbeteringen terug te zien in de integratie met Trimble Connect. Het is nu mogelijk om uw Tekla Structures-model direct aan een Trimble Connect-project te koppelen wanneer u een nieuw model maakt, of dit kan later altijd eenvoudig worden gedaan via het menu. Deze versie bevat bovendien een aantal nieuwe knoppen in het lint waarmee sneller en gemakkelijker toegang verkregen kan worden tot Trimble Connect.

Puntenwolken
Bij het gebruik van puntenwolken is het zijvenster volledig vernieuwd en is het nu mogelijk om puntenwolken roteren, verschalen en verplaatsen. Ook is de weergave van puntenwolken verder verbeterd en kan de grootte en dichtheid van de punten worden aangepast. Er is tevens een nieuwe optie beschikbaar om clashes met puntenwolken te visualiseren.

Modelleren en tekeningen
Diverse componenten, tools en plugins in de Model- en Tekening Editor zijn in Tekla Structures 2020 verbeterd en uitgebreid: zo beschikt u nu over een nieuwe plug-in om complexe krommen te modelleren. Tevens bevat de 2020-versie een nieuwe gebruikersinterface voor de stavendatabase waarin wapeningsstaven toegevoegd, gewijzigd en verwijderd kunnen worden.

Dankzij diverse snelheidsverbeteringen kunnen tekeningen sneller worden geopend en bewerkt. Hierdoor is het nu mogelijk om tekeningobjecten en aanzichten nog sneller te verschuiven, in- en uit te zoomen en is het snappen verbeterd. Op het gebied van tekeningen bestaat nu ook de optie om tekeningaanzichten van geselecteerde tekeningen in modelvensters weer te geven, zodat zichtbaar is waar het tekeningaanzicht zich in het 3D-model bevindt, wat de richting is van het aanzicht en hoe groot het aanzicht is. In het aanzicht van het model kunnen nu bovendien allerlei wijzigingen worden doorgevoerd die vervolgens automatisch in het tekeningaanzicht worden doorgevoerd. Verder is het maken van diverse maatlijnlabels voor wapeningsstaafgroepen vereenvoudigd zodat hiervoor nu slechts één commando bestaat. Ten slotte beschikt Tekla Structures 2020 voor templates in tekeningen over een nieuwe Opmaakeditor waarmee u tekeningopmaken eenvoudig aan kunt passen, waarbij alle wijzigingen realtime worden weergeven.

Website Construsoft

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top