Nieuwe eBee VISION-drone voor intelligentie, bewaking en verkenning

Nieuwe eBee VISION-drone voor intelligentie, bewaking en verkenning

AgEagle Aerial Systems Inc. heeft de introductie aangekondigd van de nieuwe eBee VISION, een klein onbemand luchtsysteem met vaste vleugels dat is ontworpen om real-time, verbeterd situationeel bewustzijn te bieden voor kritieke intelligentie, bewaking en verkenning missies. De eBee VISION staat gepland voor wereldwijde commerciële release in 2023 en levert videobeelden met een hoge resolutie en middellange afstand, mogelijk gemaakt door zijn 32x zoom en krachtige thermische observatiemogelijkheden. De sensorladingen zijn in staat objecten zowel overdag als ’s nachts te detecteren, te volgen en te lokaliseren. De eBee VISION biedt tot 90 minuten vliegtijd en hetzelfde gebruiksgemak dat AgEagle’s eBee-lijn van drones-industrie heeft verdiend, en kan worden ingezet en bediend door één persoon.

 

Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van AgEagle in Zwitserland, voldoet de eBee VISION aan de NDAA, weegt minder dan 3,5 pond/1,6 kilogram en kan in een rugzak worden vervoerd.

In december 2022 werden eBee VISION-prototypes met succes getest door de Europese strijdkrachten. Volgens een functionaris van een UAV-experimentatie-eenheid van een Europese strijdmacht die bij de tests aanwezig was, vullen de specificaties van de “eBee VISION” de kloof tussen quadcopters met een laag uithoudingsvermogen en grote militaire drones met vaste vleugels. Het kleine formaat, lichtgewicht, gebruiksgemak, autonomie, bereik en sensormogelijkheden maken het een veelbelovende drone voor tactische ISR-missies.”

Als resultaat van de tests heeft het Europese leger meerdere eBee VISION-prototypes besteld, waarvan de levering begin 2023 wordt verwacht. De commerciële productie van eBee VISION is gepland voor wereldwijde beschikbaarheid medio 2023 wereldwijd. Extra demonstraties met andere strijdkrachten in de Verenigde Staten en NAVO-landen staan ​​gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

 

De eBee VISION is de nieuwste innovatie van AgEagle op het gebied van automatische robotica en voegt zich bij de lijn van bewezen, hoogwaardige eBee-fotogrammetrie-oplossingen van het bedrijf. AgEagle blijft de baanbrekende eBee X aanbieden, die opmerkelijke wettelijke goedkeuringen heeft gekregen, zoals Operations Over People in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en de Europese Unie, en de eBee TAC, die Blue UAS-gecertificeerd is door de Defense Innovation Unit van de Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Website AgEagle

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top