Nieuw GNSS-basisstation van Trimble

Nieuw GNSS-basisstation van Trimble

Trimble introduceert de Trimble R750 modulaire GNSS-ontvanger, een verbonden basisstation voor gebruik in de civiele bouw, landmeetkunde en landbouw. De R750 levert als basisstation hogere prestaties, waardoor aannemers, landmeters en agrariërs een betrouwbaarder en preciezere plaatsbepaling kunnen krijgen in het veld.

 

De R750 kan worden gebruikt om Real-Time Kinematic (RTK) correcties uit te zenden voor een reeks van toepassingen, waaronder seismische metingen, monitoring, civiele bouw, precisielandbouw en meer. De mogelijkheid om alle beschikbare satellietsignalen te gebruiken zorgt voor verbeterde prestaties en betrouwbaarheid bij gebruik met een Trimble ProPoint™ Global Navigation Satellite System (GNSS) rover. ProPoint geeft de gebruiker hogere prestaties in moeilijke GNSS-omstandigheden, met een ongeëvenaard beheer van signalen.

Met het ingebouwde LTE-modem kan de R750 correcties via het Internet aanleveren, waardoor het bereik van een basisstation overal eenvoudiger kan worden uitgebreid met mobiele dekking. Het ingebouwde modem kan beheerd worden op afstand, zorgt voor aflevering van e-mailnotificaties en maakt dataoverdracht tussen het veld en kantoor mogelijk.

“De R750 levert significant verbeterde satelliet-tracking en -verbindingen, terwijl ook de gebruikservaring enorm verbeterd is,” aldus Scott Crozier, vicepresident van Trimble Construction Field Solutions. “De mogelijkheid om het basisstation op afstand te beheren en op kantoor statusmeldingen over het apparaat te ontvangen, zorgt voor minder uitval en hierdoor hoeft u niet telkens naar de locatie te gaan. De nieuwe Trimble R750 biedt nieuwe mogelijkheden, met name voor gebruikers die basisstations op afgelegen locaties beheren.”

Voor monitoring toepassingen biedt de R750 precisieverhogende mogelijkheden voor klanten uit de bouw- en geospatiale sectoren die met geautomatiseerde systemen werken. In combinatie met de Trimble 4D Control real-time monitoring software kunnen gebruikers hoogfrequente 3D-posities vastleggen voor alarmering en rapportage van bewegingen. De R750 biedt diverse communicatiemethoden, die klanten de nodige flexibiliteit geven voor het inzetten van hun monitoringsysteem.

Website Trimble

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top