Nieuw in GeoWeb 5.2

Nieuw in GeoWeb 5.2

In een waargebeurde case is op de GeoWeb Gebruikersdag in Utrecht een overzicht gegeven van de nieuwe functies in de nieuwe GeoWeb WebViewer (HTML5) versie 5.2.

Hier de meest in het oog springende functies nogmaals op een rijtje.

Tijdschuifbalk

Beheerders kunnen de tijdschuifbalk configureren. De WebViewer gebruikt deze configuratie-instellingen om de juiste presentatie met mogelijkheden voor de eindgebruiker te kunnen verzorgen. De eindgebruiker kan door het verschuiven van de balk de kaartsituatie door de tijd heen veranderen en kan ook zelf instellingen aanpassen in de viewer.

Labels zichtbaar of niet zichtbaar zetten of (opnieuw) configureren

De gebruikers van de WebViewer kunnen de labels van de kaartlagen op ieder gewenst moment zelf aanpassen.

Buffers opslaan als schetslaag

Net als schetsen op de kaart is een bufferstraal ook een schets. Deze kan nu ook worden bewaard in de schetslaag, net als alle andere schetsen.

WebViewer
Kaartlagencatalogus

Gebruikers kunnen kaartlagen toevoegen aan het kaartbeeld. Zij kunnen daarbij een keuze maken uit de kaartlagenlijst van de Catalogus die is samengesteld door de beheerder van GeoWeb. Er worden twee ingerichte catalogi meegeleverd. Eén is voorbereid met veelgebruikte services vanuit PDOK. De andere is een complete catalogus met data gepubliceerd door het Esri Nederland content-team. Deze kaartlagen zijn geoptimaliseerd voor gebruik in GeoWeb. Het voordeel is dat op deze manier de gebruiker van de WebViewer snel extra informatie kan toevoegen uit een voor-gedefinieerde en dus relevante lijst met gegevens. Een tweede voordeel kan zijn dat er initieel minder kaartlagen in de kaartlagenlijst hoeven te worden aangeboden waardoor de viewer sneller opstart. De gebruiker kan immers zelf de nodige lagen toevoegen. De opmaak van de lagen kan ook zijn voorbereid door de GeoWeb-applicatiebeheerder. Bijvoorbeeld attribuutinformatie kan in een mooie maptip direct beschikbaar zijn.

WebViewer
WebViewerPubliceren van de WebViewer URL naar Online/Portal

De beheerder van GeoWeb kan nu met één handeling de URL van de WebViewer beschikbaar maken in het ArcGIS-portaal. De gebruikers kunnen op deze manier de GeoWeb WebViewer openen vanuit het ArcGIS-portaal.

Visualisatie van de objecten in de kaartlagen aanpassen

Met GeoWeb 5.2 is de gebruiker in staat de symbologie aan te passen naar eigen wens. Grofweg kunnen er simpele visualisatie-instellingen gedaan worden of instellingen naar aanleiding van een attribuutwaarde.

Uit een pallet aan instellingen en kleuren kan zo duidelijkheid worden verschaft op de kaart of objecten aan een bepaalde eis voldoen of niet. Denk bijvoorbeeld aan brandkranen die geïnspecteerd zijn en de inspectie-score ‘brandkraan functioneert’ en ‘brandkraan defect’. De defecte brandkranen kunnen in dat geval van een rode kleur worden voorzien en de functionerende kranen van een groene kleur.

Zoeken naar services en kaartlagen via URL

Een gebruiker kan op steekwoord of URL zoeken naar kaartlaagservices. De services kunnen vervolgens toegevoegd worden aan het kaartbeeld.WebViewer

Website GeoWeb

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top