Nieuw contract Nieuwland met bekende partner

Nieuw contract Nieuwland met bekende partner

Nieuwland gaat de komende jaren weer verder voor Het Waterschapshuis met het maken, onderhouden en beheren van de DAMO’s.

Het huidige B&O-contract loopt in mei 2018 af en moest daarom opnieuw Europees aanbesteed worden.

Gestandaardiseerd datamodel

DAMO staat voor ‘Data Afspraken Modelmatig Ondersteund’. Het DAMO Watersysteem is het gestandaardiseerde datamodel voor de watersysteemgegevens van de waterschappen. Het maakt het de deelnemende waterschappen mogelijk om hun gegevens uniform op te slaan. Per bedrijfsfunctie komt er een datamodel met daarin alleen die gegevens die wettelijk verplicht zijn of waarvan de waterschappen gezamenlijk hebben vastgesteld dat ze gemeenschappelijk zijn.

NieuwlandHet Waterschapshuis

De gegevens ondersteunen de bedrijfsprocessen, zoals het maken van een legger. Het Waterschapshuis levert ook hulpmiddelen om de database soepel te integreren in de ICT-structuur van het individuele waterschap. Het beheer van gegevens van bijvoorbeeld duikers en watergangen is met ArcGIS – bij alle waterschappen in gebruik – eenvoudig in te richten. Complexere functionaliteiten, zoals het bepalen van baggervolumes, kunnen waterschappen zelf toevoegen. Een woordvoerder van Het Waterschapshuis stelt in een uitgestuurd bericht: “Nieuwland heeft goed begrepen wat HWH en de waterschappen nodig hebben de komende jaren en wat we van elkaar verwachten. Een Agile/Scrum werkwijze is voorgesteld en de voorgestelde projectorganisatie ziet er goed en professioneel uit. Daarmee hebben er alle vertrouwen in dat we de komende jaren weer een prima partner hebben om onze DAMO’s mee te beheren.”

Website Nieuwland Geo-Informatie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top