NedGraphics en IMAGEM werken samen

NedGraphics en IMAGEM werken samen

IMAGEM en NedGraphics zijn recent een strategische samenwerking aangegaan rond Smart M.App-technologie. Vanuit deze samenwerking zullen beleidsmakers en managers geholpen worden om datagedreven besluitvorming in hun beleid optimaal toe te passen.

NedGraphics is een geospatial serviceprovider in Nederland, gefocust op het combineren van geospatial-technologie met documentatie- en databeheer voor de overheid. De oplossingen die zij bieden voor het ontwerpen, beheren en publiceren van digitale tekeningen en kaarten helpen om complexe werkprocessen te vereenvoudigen. Het efficiënt samenwerken van verschillende afdelingen binnen de overheid neemt hierdoor toe.

Smart M.App-technologie biedt integratie van digitale kaarten en administratieve data, plus de mogelijkheid tot uitgebreide ruimtelijke analyses en presentaties. Geo-data en administratieve datasets zijn inmiddels ruim voor handen. Echte waarde wordt pas toegevoegd als ook de verborgen verbanden in deze data ruimtelijk én in de tijd inzichtelijk worden gemaakt. Smart M.Apps-technologie biedt organisaties de mogelijkheid om van hun digitale kaarten nu ook echt ‘slimme kaarten’ te maken.

Voor NedGraphics is Smart M.App-technologie een logische aanvulling op haar producten- en dienstenportfolio. Met deze technologie biedt NedGraphics aan haar opdrachtgevers de tooling om echt inzicht te verkrijgen met geo-data. Met behulp van Smart M.App-technologie kunnen actuele vraagstellingen ruimtelijk in beeld worden gebracht zoals bijvoorbeeld ‘leefbaarheid’, ‘prijsontwikkeling vastgoed’, ‘leegstand’ en ‘energietransitie’.

Hennie Genee, manager development van NedGraphics zegt: “Door de samenwerking met IMAGEM richten wij ons op het helpen van onze opdrachtgevers (veelal lokale overheden) om het potentieel in alle beschikbare geo-data te helpen ontsluiten. Dit gericht op betere besluitvorming en dienstverlening door onze opdrachtgevers aan haar klanten (lees: burgers en bedrijven).”

Smart M.App-technologie

“Het voordeel van het gebruik van deze technologie is de mogelijkheid om datasets van verschillende bronnen met locatie-intelligentie te combineren om zo datagedreven besluitvorming tot stand te laten komen door informatie te creëren voor inzicht en kennis. Gemeentebestuur, ambtelijk management en ook de gemeenteraad kunnen hiermee gebruiksvriendelijke en specifieke dashboards gebruiken om beleid te visualiseren en analyseren”, zegt Niels de Graaf, market manager bij IMAGEM.

De dashboard-oplossingen zijn gebaseerd op Smart M.App-technologie van Hexagon Geospatial. Dit cloud-gebaseerd platform helpt om lichtgewicht en dynamische applicaties en dashboards te maken door inhoud, workflow en geo-processen in één enkele applicatie te combineren om zo krachtige visualisatie mogelijk te maken. IMAGEM is platina-partner van Hexagon Geospatial en de officiële distributeur van deze technologie in de Benelux.

Door de samenwerking tussen IMAGEM en NedGraphics zullen meer oplossingsgerichte dashboards en applicaties de besluitvorming van lokale overheden in Nederland gaan ondersteunen.

Website IMAGEM
Website NedGraphics

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top