Nederlands succes bij internationale bagger- en havenprijzen

Nederlands succes bij internationale bagger- en havenprijzen

Het Rotterdamse bedrijf Van Oord heeft een internationale innovatieprijs gewonnen voor een duurzaam landaanwinningsproject in de Malediven. Individueel succes was er voor Gerard van Raalte (GRA Consultancy) en Roderik Hoekstra (Deltares).

Bron: www.h2owaternetwerk.nl 

In Londen zijn de Dredging and Port Construction Innovation Awards 2017 uitgereikt. Er waren prijzen in vijftien categorieën. Van Oord werd winnaar in de categorie ‘Innovation in Project Design – Open Water/Coastal Design’. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn innovatieve en duurzame aanpak bij een groot landaanwinningsproject in de Malediven.

In deze koraaleilandengroep zijn drie eilanden vergroot om meer ruimte te creëren voor de snel groeiende bevolking, vooral in de hoofdstad Malé. Door de inzet van experts heeft Van Oord het effect op het mariene ecosysteem tot een minimum kunnen beperken. Zo zijn verschillende koraalsoorten die weg moesten, zorgvuldig verplaatst naar een gebied waar ze goed kunnen gedijen. De juryleden prezen de volledigheid van dit project, dat vele uitdagingen kende.

Er waren drie individuele categorieën, waarvan twee naar landgenoten gingen. Gerard van Raalte ontving de CEDA Life Time Achievement Award vanwege zijn grote verdiensten voor de bedrijfstak. De kustingenieur is sinds zijn pensionering in 2016 senior adviseur bij GRA Consultancy en werkte daarvoor lange tijd bij Boskalis. De DPC Rising Start Award ging naar kustexpert Roderik Hoekstra van het onderzoeksinstituut Deltares. De jury prees zijn toewijding en brede activiteiten in kust- en offshore-engineering.

Website Dutch Water Sector
Website Van Oord
Website Deltares

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top