Nederland presenteert slimme oplossingen voor stedelijke problemen in New York

Nederland presenteert slimme oplossingen voor stedelijke problemen in New York

Bijna veertig Nederlandse bedrijven, onderzoekers en beleidsmakers presenteren van 3 tot en met 6 mei 2017 hun ideeën op het gebied van slimme steden in New York.

De delegatie hoopt tijdens het mondiale evenement Smart Cities NYC ’17  in Nederland ontwikkelde technologische oplossingen voor een duurzamer en aangenamer stadsleven aan de man te brengen. Nederland is wereldwijd een van de koplopers als het gaat om stadsinnovaties rondom thema’s als slimme mobiliteit, energietransitie en veiligheid in de openbare ruimte. De aanwezigheid van de Nederlandse afvaardiging op de conferentie in New York is een internationaal vervolg op de in januari gepresenteerde NL Smart City Strategie. In deze strategie staat hoe de Nederlandse overheid kan bijdragen om steden met behulp van nieuwe technologieën klaar te stomen voor de toekomst. Behalve het aanpakken van maatschappelijke problemen, zijn de Nederlandse innovaties in potentie belangrijke exportproducten voor ons land.

Nederland bakermat slimme technologie voor steden

Tijdens Smart Cities NYC ’17 wordt een Nederlands paviljoen ingericht om potentiële klanten en partners te verwelkomen. Nederland zal zich vooral profileren als bakermat van slimme mobiliteits-, energie- en veiligheidsoplossingen. Daarnaast krijgen verschillende Nederlandse startups de kans om hun technologische concepten aan geïnteresseerden te presenteren. De gezamenlijke NL Smart City Strategie krijgt hiermee een vervolg richting een internationale propositie.

NXP

Vanuit Brainport Eindhoven zijn chipmaker NXP en de Veldhovense burgemeester Jack Mikkers intensief betrokken bij de NL Smart City Strategie. Naast burgemeester en bestuurslid van de Stichting Brainport, is Mikkers voorzitter en kartrekker van de NL Smart City Strategie. Gedurende het mondiale event in New York treedt Mikkers op als delegatieleider. Hij vindt het vooral belangrijk dat ‘slimme’ steden in Nederland gezamenlijk optrekken: “Steden bedenken graag zelf nieuwe plannen, maar Nederlandse smart cities moeten onze gezamenlijke trots zijn.” Bovendien wil de delegatie de innovatieve manier van samenwerken in ons land benadrukken. Nederland staat internationaal bekend om haar sterke ecosystemen van leveranciers, kennisinstituten en dienstverleners. Zo is er in Brainport Eindhoven een bloeiende kennis- en maakindustrie waar concurrenten kennis en kunde met elkaar delen. Dit vormt de basis voor een versnelde technologische vooruitgang, ook voor de ontwikkeling van slimme steden. Dit biedt Nederlandse bedrijven enorme kansen voor de Amerikaanse markt.

PDF | NL Smart City Strategie
Website Brainport Development

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top