Nederland eerste land met officiële bijdrage GSOCMap 

Nederland eerste land met officiële bijdrage GSOCMap 

De levering van de Soil Organic Carbon kaart van Nederland door Wageningen Environmental Research (Alterra) aan het Global Soil Partnership (FAO) is een feit.

‘Thank you for the data and the metadata. This is the first official submission for the GSOCmap project and it’s made by the Netherlands’, zo luidde de reactie bij binnenkomst van de data.
 
Ondersteuning
De kaart gaat onderdeel vormen van de Global Soil Organic Carbon map (GSOCMap) en dient ter ondersteuning van Sustainable Development Goal Indicator 15.3.1. Deze SDGI gaat over de hoeveelheid aangetaste bodem wereldwijd en de afname van organische stof is een van de vele vormen van aantasting waarmee de aarde te maken heeft. De wijze waarop de nationale kaarten geproduceerd moeten worden is beschreven in de GSOC mapping guideline. Omdat de bodemdata in Nederland al jarenlang zorgvuldig wordt beheerd en omdat Nederland ‘digital soil mapping-vaardigheden’ meer dan in de vingers heeft, kon Wageningen Environmental Research snel leveren zodra het verzoek van GSP binnenkwam.
 
Specificaties
De kaart beschrijft de hoeveelheid organisch koolstof in de laag 0 – 30 centimeter. De specificaties vragen om 1 kilometer-grids. Die zijn geschikt om de voorraden op wereldschaal in beeld te brengen, maar te grof om een goed beeld voor Nederland te geven. Om die reden hebben is er ook een kaart met 25 meter-grids gemaakt. De complete GSOCMap staat gepland voor 5 december 2017.
 
Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top