Mixed reality voor prefab-betonproducenten op Betondag 2018

Mixed reality voor prefab-betonproducenten op Betondag 2018

Profity BV, leverancier van ERP- en planningssoftware, en Studio-X, ontwikkelaar van 3D-belevingsoplossingen, presenteren een innovatie op de Betondag 2018: de toepassing van mixed reality bij de productie van prefab-betonelementen.

De huidige software van Profity ondersteunt het grafisch plannen van projecten, productie en vrachten tot op elementniveau. Bij de productie van elementen ondersteunt Profity Prefab onder andere de optimale plaatsing van elementen inclusief alle eventuele instortvoorzieningen op tafel of baan. Door middel van het aansturen van de eventueel aanwezige plotter kunnen contouren en locaties van instortvoorzieningen worden geplot op tafel of baan.

Mogelijkheden morgen
Profity en Studio-X ontwikkelen mixed reality-ondersteuning bij dit proces. Mixed reality vervangt papier en plotter bij het opbouwen van een element voor de stort. Mixed reality projecteert het IFC-model van het element door een AR-bril op de tafel of baan in de fabriek. Aan de hand hiervan vinden alle opbouwwerkzaamheden plaats.
Bij kwaliteitscontrole projecteert de AR-bril het IFC-model over het geproduceerde element. Zo zijn alle eventuele verschillen onmiddellijk zichtbaar.

Met deze innovatie verwachten Profity en Studio-X dat prefab-betonproducenten tijd gaan besparen in de opbouw en dat ze geproduceerde elementen eenvoudiger en sneller kunnen controleren.

Betondag 2018
Een prototype van mixed reality voor de prefab-betonproductie wordt getoond op de gezamenlijke stand 137 van Profity en Studio-X op de Betondag 2018, die gehouden wordt op 15 november in de Doelen in Rotterdam.

Website Profity
Website Studio-X
Website Betondag

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top