Microsoft breidt samenwerking met HERE uit

Microsoft breidt samenwerking met HERE uit

Microsoft heeft voor HERE gekozen als haar grootste aanbieder van kaartgegevens en diensten.

De samenwerking is onderdeel van een meerjarige strategische commerciële overeenkomst tussen de twee bedrijven. Door de samenwerking kan Microsoft de data en diensten van HERE integreren in Microsofts Bing Maps-platform. Daarnaast kan Microsoft ook HERE’s data en diensten voor zijn automotive-oplossingen gaan gebruiken.

Uitbreiding
De overeenkomst betekent een uitbreiding van een langjarige samenwerking, waarbij Microsoft HERE’s data en services nu meer en meer integreert  in Microsoft’s Bing Maps-platform dat als voeding dient voor Bing.com, Cortana een aantal andere Microsoft-services. Ook zal de komende tijd Microsoft’s uitgebreide inzet van HERE-data en diensten te zien zijn in verband met kaartgebruik in auto’s en andere voertuigen. Volgens Microsoft zullen gebruikers naast de reguliere kaartupdates ook hun voordeel halen uit HERE-platform services zoals real-time road traffic flow en live openbaarvervoerdata.

Ontwikkelaars
Microsoft’s Bing Maps API wordt aan ontwikkelaars aangeboden middels de Azure Marketplace. Tienduizenden ontwikkelaars en bedrijven gebruiken momenteel de toegang tot Bing Maps om locatiediensten, asset tracking en winkellocatiedata toe te voegen aan hun oplossingen. In een persbericht met statements van onder meer Jordi Ribas, Corporate Vice President, Bing Program Management, Microsoft, zegt Ribas: “Het is voor Microsoft van het grootste belang om kaarten en geografische diensten van de hoogste kwaliteit aan onze klanten aan te bieden. HERE is nog altijd een ‘industry leader’ en innovatief op geogebied. Door ons langdurige partnerschap uit te breiden, kunnen wij voordeel blijven bieden aan onze klanten.”

Website Microsoft

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top