Merkator neemt NetworkMining over

Merkator neemt NetworkMining over

Merkator nv/sa, de Belgische geospatial asset management solution provider, maakte bekend dat zij NetworkMining nv/sa, een onafhankelijke leverancier van IP & Optical Network Mediation Software voor Communication Service Providers en Utilities overneemt.

 

Dit bedrijf is al meer dan tien jaar actief als a specialist in IP/ optical mediation en inventory software. Zodoende moet de overname Merkator’s expertise en reeds bestaande portfolio van Telco en Utilities-oplossingen ondersteunen.

Kabelinfra en netwerktechnologieën
Merkator en NetworkMining bedienen momenteel verschillende Tier-1 Telco en Smart Grid-operators in België en Luxemburg, maar ook in het midden-Oosten en Azië. De toepassingen van NetworkMi­ning beslaan passieve fiber- en kabelinfrastructuur, maar ook actieve netwerktechnologieën, waaronder SDH, WDM, IP/MPLS, Ethernet en Microwave. Momenteel worden apparaten van alle bekende IP & Optical Networking-leveranciers ondersteund door NetworkMining’s software-oplossingen.

Betere ondersteuning
“Deze eerste overname maakt het voor ons mogelijk om betere ondersteuning te leveren met betrekking tot huidige en toekomstige uitdagingen in de business van netbeheerders.” Geert De Coensel, directeur van Merkator nv/sa, legt uit: “Dat nutsbedrijven de fysieke netwerkinventaris met logische netwerkinformatie moeten combineren, was de afgelopen decennia een grote uitdaging. Merkator zal unieke software-oplossingen bieden om het netwerkontwerp te integreren en workflows samen te stellen met real-time uitvoering en onderhoud”.

Lopende en toekomstige contracten
De toekomst van NetworkMining zal verder worden geconsolideerd in Merkator nv/sa met respect voor lopende en toekomstige contracten. Roland Leners, CEO van NetworkMining, legt uit: “Dit is uitstekend nieuws voor onze bestaande klanten en partners. Het stelt NetworkMining in staat zijn positie in de levendige markt van automatiseringssoftware voor IP- en optische netwerken te versterken. We hebben ook directe toegang tot de geo-expertise van de Merkator-mensen en samen kunnen we een volledige stackoplossing aanbieden aan onze klanten. “

 

Van links naar rechts: Leo Nederlof, Bart Stuyckens, Nico Wauters, Roland Leners en Geert De Coensel, Olivier Damanet, Dave Dionne.

 

Over Merkator
Merkator is actief in de Geospatial Utility- en Smart Cities- markt. Het bedrijf werkt samen met de grote Geospatial (GIS) en Telco-softwareleveranciers en heeft zijn eigen R & D Merkator Labs in Brussel. Op dit moment heeft Merkator zestig geo-ICT-experts in dienst in drie kantoren in België en Nederland. 

Over NetworkMining
NetworkMining is een gespecialiseerde leverancier van IP/ optische netwerkbemiddeling en semi-tastersoftware in real-time. De software optimaliseert kapitaaluitgaven in IP / optische netwerken en verbetert de productiviteit van netwerkengineering en -activiteiten. 

Website Merkator

Website NetworkMining

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top