Meer aandacht voor Smart Mobility op InfraTech 2019

Meer aandacht voor Smart Mobility op InfraTech 2019

Het Nederlandse wegennet slibt dicht. Bijna maandelijks wordt een nieuw filerecord gemeten. Uit een analyse van kennisinstituut CROW blijkt zelfs dat als we niets doen de filedruk in de komende vijf jaar verdubbelt. Rotterdam Ahoy speelt in op die actualiteit en besteedt tijdens InfraTech 2019 speciale aandacht aan slimmere mobiliteit met een Smart Mobility Plein.

Want toenemende filedruk is niet het enige. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat de behoefte aan parkeerplaatsen in de grote steden in 2040 met 40 procent is afgenomen. Oorzaak? Deelauto’s en zelfrijdende voertuigen. Het toont des te meer aan dat we zaken anders moeten aanpakken. Slimmer en beter doordacht. Met minder zwaar materieel en meer technologie. Zonder innovatieve communicatie- en informatietechniek staan we straks allemaal stil.

Smart Mobility biedt nieuwe mogelijkheden
Ook Rijkswaterstaat, traditiegetrouw gastheer van InfraTech, onderkent de noodzaak van Smart Mobility. Karin Visser, hoofdingenieur-directeur Verkeer- en Watermanagement en als proceseigenaar Verkeer- en Watermanagement / Crisismanagement lid van het bestuur van Rijkswaterstaat: “Rijkswaterstaat zet zich in voor vermindering van de filedruk en verhoging van de verkeersveiligheid. Smart Mobility biedt nieuwe mogelijkheden om hier aan bij te dragen. We trekken samen op met andere wegbeheerders, marktpartijen en overheden om de mobiliteit (nog) slimmer te organiseren en onze infrastructuur al voor te bereiden op autonome auto’s.”

Future Proof
Het thema van InfraTech 2019 is ‘Future Proof’. En dus krijgt Smart Mobility een prominente plek op de beursvloer. Een eigen plein met ruimte voor iedereen die een slimme oplossing biedt voor problemen die we nu nog nauwelijks zien maar waarmee Nederland veilig, betrouwbaar en bereikbaar blijft. Dat kunnen slimme verkeerslichten zijn of oplaadstroken in het wegdek. Of communicerende verkeersborden. Het Smart Mobilty Plein tijdens InfraTech 2019 biedt innovators, fabrikanten, start-ups en technologiebedrijven vier dagen lang een podium om samen hun kennis en ideeën te delen met een groot infra-minded publiek.

InfraTech 2019 is hét kennisplatform waar de opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. InfraTech 2019 is meer dan alleen een vakbeurs. Samen met strategische partners als Bouwend Nederland, CROW en De Bouwcampus en gastheren Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam is InfraTech bij uitstek een plek om kennis op te doen en te delen.

Met circa 650 exposanten, de vele kennispleinen, seminars, workshops en inspirerende key-notes draagt de beurs zijn steentje bij aan het toekomstbestendig maken en houden van de Nederlandse infrasector. De beurs trekt iedere twee jaar meer dan 20.000 bezoekers.

Website InfraTech

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top