Markt open voor Amerikaanse remote sensing-producten

Markt open voor Amerikaanse remote sensing-producten

De World Geospatial Industry Council (WGIC) heeft via een officiële brief aan de Amerikaanse Minister van Handel, de heer Wilbur Ross, haar waardering uitgesproken over de onlangs gestroomlijnde regels voor commerciële remote sensing-satellieten.

In de brief benoemt de WGIC verschillende veranderingen die van groot nut zijn voor de internationale geo-gemeenschap. De herziening brengt volgens de WGIC verbetering in een situatie die tot nu toe wereldwijd nadelig was voor Amerikaanse bedrijven. Dankzij de nieuwe regels kunnen Amerikaanse operators nu beeldmateriaal verkopen in landen waarin dat voorheen niet was toegestaan. Daar komt bij dat wat er wél mogelijk was, buitensporig bureaucratisch en tijdrovend was. De praktijk liep uit de pas met de snelheid van de huidige technologische vooruitgang.

Gestroomlijnd
Daarnaast creëerde het Ministerie van Handel (Commerce) een meer gestroomlijnd aanvraagproces voor beeldmateriaal. Hierbij komt Commerce tegemoet aan het feit dat niet alle ruimtemissies hetzelfde niveau van ‘interagency review’ vereisen. Ten slotte verbindt Commerce nu beslissingen over technologie aan een bindende tijdslimiet. Zo erkent het de snelheid van technologische vooruitgang, vooral waar het snel evoluerende beeld- en spectrale resoluties betreft.

Tijdige hervormingen
Sanjay Kumar, Chief Executive van WGIC, toont zich verheugd over de aangekondigde ruimtevaarthervormingen: “Ik complimenteer de heer Ross met het getoonde leiderschap en zijn team met deze tijdige hervormingen in de ruimtevaartsector. Ze leggen de basis voor een geo-economie van de volgende generatie en haar ondersteunende rol bij het vormgeven van het vierde industriële tijdperk. Deze nieuwste bepalingen zijn gericht op het stroomlijnen van voorschriften voor commerciële remote sensing-satellieten. Ze stimuleren de deelname van de commerciële sector in de hele waardeketen van de geo-economie. In deze hervormingen benoemt de Amerikaanse overheid commerciële partijen nu actief als serieuze partners in nationale ruimtemissies. Dat is nu transparant en open. WGIC-leden zijn enthousiast en kijken ernaar uit om samen te werken en de aardobservatie- en geospatialmarkten wereldwijd te laten groeien.”

Weerspiegeling van verandering
Volgens de informatie die is vrijgegeven via FederalRegister.Gov, geeft het Ministerie van Handel via de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) toestemming voor de exploitatie van particuliere ruimtesystemen voor remote sensing onder de Land Remote Sensing Policy Act van 1992. De bestaande regelgeving van de NOAA ter uitvoering van de wet is voor het laatst bijgewerkt in 2006. Commerce herziet deze regelgeving nu ingrijpend om significante veranderingen sinds die tijd in de op ruimtevaart gebaseerde remote sensing-industrie te erkennen en de regelgevingsaanpak te moderniseren.

Over de WGIC
De World Geospatial Industry Council (WGIC) is een geregistreerde not-for-profit handelsvereniging van bedrijven in de geosector. Samen vertegenwoordigen ze de volledige waardeketen van het ecosysteem rondom geo-informatie. WGIC vertegenwoordigt hun zakelijke belangen, deelt de visies en standpunten van de geo-industrie en voert beleidsbehartiging en dialoog met overheden, multilaterale instanties en andere relevante organisatie.

Website WGIC

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top