Marina van Damme benoemd tot KIVI-erelid

Marina van Damme benoemd tot KIVI-erelid

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft dr. ir. Marina van Damme donderdag 8 juni benoemd tot erelid. Van Damme krijgt deze onderscheiding voor de belangrijke bijdrage die zij heeft geleverd aan de ontwikkeling en kansen voor vrouwelijke ingenieurs in Nederland. Met het erelidmaatschap waardeert KIVI ingenieurs die veel voor de ingenieurswetenschappen betekenen.

Marina van Damme, die van 1994 tot en met 1998 KIVI-hoofdbestuurslid was, is Delfts ingenieur Scheikundige Technologie en de eerste vrouwelijke gepromoveerde aan de toenmalige Technische Hogeschool Twente, met een indrukwekkende carrière in wetenschap en industrie en advisering aan de overheid. KIVI complimenteert haar voor de wijze waarop zij zich jarenlang sterk heeft ingezet voor vrouwelijke ingenieurs en hun loopbaan door middel van het instellen van de Marina van Damme-beurs, die vrouwelijke ingenieurs helpt bij de verbreding of verdieping van hun verdere opleiding. Op deze wijze heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en kansen voor vrouwelijke ingenieurs in Nederland. In 2009 ontving Van Damme al de instituutserepenning voor haar inzet binnen de vereniging.

Marina van Damme-beurs

Getalenteerde vrouwelijke alumni die afgestudeerd en/of gepromoveerd zijn aan één van de drie technische universiteiten in Nederland (TU Delft, TU Eindhoven en Universiteit Twente) kunnen meedingen naar de Marina van Damme-beurs. Van Damme en de universiteitsfondsen van de drie universiteiten nodigen kandidates uit die een duwtje in de rug kunnen gebruiken bij een volgende stap of wending in hun loopbaan. De beurs bestaat uit een geldbedrag en is bedoeld voor bijvoorbeeld verbreding van kennis of een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project.

Website KIVI


Bijschrift afbeelding linksboven: Marina van Damme ontvangt het erelidmaatschap van KIVI-hoofdbestuurslid Joliene Brouwer.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top