Mapathon Missing Maps en training ‘Valideren’

Mapathon Missing Maps en training ‘Valideren’

Missing Maps begint een begrip te worden. De overstromingen in Nepal in 2017 haalden het nieuws en het Rode Kruis riep op om mee te helpen gebieden in kaart te brengen.

Voor de derde keer op rij organiseert Nieuwland Geo-Informatie op 16 februari 2018 een avond voor Missing Maps. Schrijf tijdig in, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kaarten voor humanitair gebruik
Missing Maps heeft als doel de meest kwetsbare gebieden in de wereld op de kaart te zetten. Internationale hulporganisaties zoals het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen gebruiken topografische kaarten als oriëntatiemiddel én als basis om diverse analyses uit te voeren in gebieden waar humanitaire hulp nodig is. Helaas zijn de beschikbare kaarten in die regio’s vaak niet up to date en is het moeilijk vertrouwen op de beschikbare data.

Het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT) heeft daarvoor tools ontworpen waarmee, op basis van luchtfoto’s, de gebieden ingetekend kunnen worden. Op deze avond wordt ook een training ‘Valideren’ verzorgd. Eerder ingetekende gebieden behoeven nog een extra validatie-slag alvorens ze kunnen worden gebruikt.

 

Website Nieuwland Geo

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top