Management Buy-Out Geonius Groep

Management Buy-Out Geonius Groep

De directie van ingenieursbureau Geonius heeft overeenstemming bereikt over de aan-/verkoop van 100 procent van de aandelen in de Geonius Groep en in het gelieerde bedrijf GMI Bodemmanagement.

Dit betekent dat per maandag 16 juli jl. alle aandelen in beide bedrijven door oud-eigenaren Frank Bemelmans en Eric Bessems zijn overgedragen aan de drie directeuren Marcel Blösser, Sjoerd Lamens en Mark Rurup.

 

Bedrijfscultuur en continuïteit op eerste plaats
Voor oprichter van Geonius Frank Bemelmans was het niet alleen belangrijk om goede opvolgers te vinden, maar ook om ervoor te zorgen dat het bedrijf, dat hij met zijn compagnon Eric Bessems heeft vormgegeven, met dezelfde waarden en normen wordt voortgezet. De bedrijfsleiding bij Geonius bestaat voor het overgrote deel uit mensen die vanuit de organisatie zijn doorgegroeid. Op deze manier wordt de cultuur van de organisatie ‘direct in het management verankerd’, aldus een uitgestuurd persbericht. De drie nieuwe eigenaren zijn ieder al zeventien jaar betrokken bij de organisatie, waarvan de laatste zes jaar als directeur. Zij hebben de huidige koers en bedrijfsvisie mede bepaald en zijn volgens hetzelfde persbericht ‘als geen ander in staat om de continuïteit van het bedrijf te borgen en tegelijkertijd de unieke bedrijfscultuur voor de organisatie te bewaken en voort te zetten’.

Toekomst
In de dagelijkse leiding verandert door de overname nagenoeg niets. Bemelmans blijft als adviseur aan ingenieursbureau Geonius verbonden. De komende jaren zal hij zich vooral bezighouden met het signaleren van kansen en ontwikkelingen in de markt en helpen bij het bouwen aan de toekomst van de organisatie. Eric Bessems heeft ervoor gekozen een andere weg in te slaan en zal zich met zijn eigen bedrijf gaan richten op advisering op het gebied van management en administratie. GMI Bodemmanagement, een bedrijf dat bodemsaneringen en kleine civieltechnische werkzaamheden uitvoert, verandert met de Management Buy-Out ook mee van eigenaar.

Bedrijfsprofiel Geonius
Geonius is een interdisciplinaire dienstverlener op het gebied van ingenieursdiensten met brede expertise binnen de grond-, weg- en waterbouw en bouwsector. Door de combinatie van vakkennis op het gebied van wegen, geotechniek, milieu, geodesie, water, ruimtelijke ontwikkeling, landschap, archeologie en ecologie denkt het bedrijf mee met de klant én kan projecten zelfstandig uitvoeren. Grenzen tussen de verschillende divisies vervagen, waardoor steeds meer projecten integraal worden uitgevoerd. Geonius is een organisatie met ruim 240 werknemers en is gevestigd in Geleen (Hoofdkantoor), Utrecht, Breda, Hendrik-Ido-Ambacht, Herentals (B) en Merelbeke (B).

Website Geonius

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top