MAGNET voor bouw- en GWW-bedrijven

MAGNET voor bouw- en GWW-bedrijven

Werkstromen voor zowel buitenpersoneel als bedrijfsbureau in elke fase van een bouwproject gestroomlijnd.

Het MAGNET-softwarepakket van Topcon Positioning Netherlands is te gebruiken op het bouwterrein, in de cloud, op kantoor én bij de machinebesturing. © Topcon Positioning Netherlands

Nauwkeurige projectgegevens en een efficiënte samenwerking kunnen leiden tot een drastische verlaging van de faalkosten. Topcon Positioning Netherlands is van mening dat het succesvol beheersen van de data aan de basis staat van een goede samenwerking en informatie-uitwisseling tussen verschillende afdelingen. Om dit te ondersteunen ontwikkelde het bedrijf het MAGNET-softwarepakket.

”De bouwsector heeft behoefte aan oplossingen die maatvoering zo laagdrempelig mogelijk maken. Dat is dan ook één van onze doelen”, aldus Wanda Brandsen, marketing manager bij Topcon Positioning Netherlands. “MAGNET, onze softwareoplossing, verbindt het veld en het kantoor realtime met elkaar via de cloud. Uiteraard werkt de software samen met Topcons precisie-, meetinstrumenten en machinebesturing. Hierdoor kan de gebruiker altijd en overal de correcte gegevens creëren en raadplegen. Over het hele project verbetert daarmee de productiviteit.” Cirkelproces Het ontwerp van het MAGNET-systeem draait om één hoofddoel: optimale samenwerking. Jaydee Verhoeven, accountmanager machine control bij Topcon Positioning Netherlands, vertelt dat binnen de GWW- en bouwsector, MAGNET Field, Enterprise en Office de meest gebruikte elementen zijn.

De beste resultaten worden behaald wanneer de juiste gegevens altijd beschikbaar zijn.

“Op het bouwterrein wordt gewerkt met MAGNET Field en een total station of GNSS-ontvanger voor het inmeten, uitzetten en het verzamelen van landmeetkundige en bouwplaatsgegevens. Alle gegevens worden via MAGNET Enterprise opgeslagen in de cloud. Veld, kantoor en management werken zo samen in één beveiligde omgeving. Met MAGNET Office zetten de medewerkers op kantoor simpele 2D-tekeningen om in complete 3D-tekeningen en modellen, die de basis vormen voor correcte volumeberekeningen, grondbalans, calculaties en facturaties. Alle data zijn vervolgens te koppelen aan de machinebesturing van Topcon in het veld. Zo is de cirkel rond en dat maakt de software een complete oplossing voor onder andere landmeetkundige professionals.” Meer dan uitwisseling Het effect van de software gaat dieper dan enkel data-uitwisseling.

“Alle machines en meetinstrumenten in het veld kunnen met elkaar communiceren. En de software helpt ook om onderling goed te communiceren. Zo is het mogelijk om grip te houden op de processen, de werkstromen en de projecten”, legt Brandsen uit. Verhoeven vult aan: “Met de goede software en apparatuur, zijn de juiste gegevens altijd beschikbaar en daarmee ook de beste resultaten te behalen. Het is productief en efficiënt.”

Website Topcon

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top