Luciad overgenomen door Hexagon

Luciad overgenomen door Hexagon

Luciad, leverancier Geospatial Situational Awareness-technologie die wereldwijd wordt gebruikt in bedrijfskritische toepassingen, maakt zijn overname door Hexagon AB bekend. Hexagon AB is een wereldwijde leverancier van informatietechnologieën die de productiviteit en kwaliteit in geospatiale en industriële toepassingen bepalen.

Luciad werd opgericht in 1999 als een spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven. De toepassingen van Luciad bieden ontwikkelaars en eindgebruikers geavanceerde visuele analyses die hen toelaten het volledige potentieel van real-time locatie-intelligentie te kunnen gebruiken en zo de basis te leggen voor de volgende generatie geospatiale systemen.

Luciad helpt gebruikers intuïtieve besturings- en controlesystemen te implementeren, of het nu gaat om het beschermen van kritische toestellen of het creëren van digitale infrastructuur voor zgn. smart cities. De klanten steunen op Luciad voor een uiterst performante visualisatie op basis waarvan ze schaalbare oplossingen kunnen implementeren. Het bedrijf bedient wereldwijd klanten via een netwerk van filialen en wederverkopers in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast verwerken belangrijke systeemintegratoren Luciad’s software in hun eigen producten. Onder meer Airbus Defence & Space, Boeing, Dassault, Lufthansa Systems, NAVO en Unifly zijn klanten van Luciad.

Website Hexagon

Website Luciad

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top