Locatus komt met Retail Risk Index

Locatus komt met Retail Risk Index

Begin van dit jaar liet retailanalist Locatus al in een leegstandsrapport al zien dat het weer wat beter gaat in de Nederlandse winkelstraten. Deze week heeft het bedrijf ook de nieuwe Retail Risk Index (RRI) met de gegevens van 2016 berekend.

Ook daar zien we na jaren van een stijgende risico-index een verbetering optreden.

Risicoprofiel

De Retail Risk Index brengt het risicoprofiel van winkels en winkelgebieden in Nederland in kaart. Deze informatie reduceert onzekerheid over de toekomst van winkellocaties. En brengt helder in beeld waar de kansen liggen. Het toekomstig succes op een bepaalde locatie hangt namelijk niet alleen af van de prestaties van de winkel zelf. Het totale speelveld van vraag en aanbod en de ontwikkeling van andere winkels in de omgeving bepaalt de toekomstige ‘overlevingskans’ van de winkel.

Indicatoren

De Retail Risk Index kwantificeert het risicoprofiel van een winkelpand via vier performance-indicatoren: 1. Pandindex: prestaties van het winkelpand tot op heden. 2. Straatindex: de ontwikkeling van de invulling van winkelpanden in de straat rond het winkelpand. 3. Branche-index: de ontwikkeling van de branche die actief is in het pand. 4. Vraag & aanbodindex: de verhouding tussen vraag-aanbod van de branche die actief is in het pand/ in de directe omgeving.

PDF Retail Risk Index

Website Locatus

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top