Leica Geosystems vernieuwt portfolio van geautomatiseerde total stations

Leica Geosystems vernieuwt portfolio van geautomatiseerde total stations

Leica Geosystems, een Hexagon-bedrijf, heeft de vernieuwde line-up van geautomatiseerde total stations voor 2020 aangevuld.

Na eerder dit jaar al de nieuwe Leica Nova MS60 MultiStation en het TS60 total station te hebben gelanceerd, brengt Leica Geosystems nu de total stations TS16 en TS13 en de nieuwe TM60 monitoring total station op de markt.

De geautomatiseerde total stations van Leica Geosystems bieden landmeters de hoogste meetnauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Gebruikers van de total stations TS13, TS16, TS60 en het MS60 MultiStation kunnen dankzij de AutoHeight-functie de hoogte van het meetstation met één druk op de knop meten en via LOC8 de locatie ervan bepalen. Dat is van belang is in het kader van diefstalpreventie en fleet management. De TM60 is de monitoring total station uit de serie, die speciaal ontwikkeld is voor 24/7 gegevensverzameling. Alle total stations worden geleverd met de gebruiksvriendelijke Leica Captivate-veldsoftware. Als de stations gebruikt worden in combinatie met een controller, kan elke landmeter elke veldtaak probleemloos voltooien met het enorme aanbod aan apps die op het instrument geïnstalleerd zijn.

 

De nieuwe Leica TS16: optimale performance
Met de TS16 kan elke landmeter onder alle omstandigheden dynamisch, betrouwbaar, veilig en met optimale connectiviteit werken. De TS16 wordt nu geleverd met AutoHeight, waardoor de gebruiker tijd bespaart tijdens het instellen van het instrument. Dankzij de optionele DynamicLock-feature vergrendelt het instrument zichzelf op de gewenste meetpunten. Dankzij de feature ATRplus herkent het instrument de punten bovendien automatisch; zelfs onder lastige omstandigheden, waardoor het apparaat altijd optimale meetprestaties levert.

“We hebben voor de Leica TS16 gekozen omdat deze altijd uitstekend presteert. De TS16 is eenvoudig te bedienen, zeker met de Leica Captivate veldsoftware, die perfect afgestemd is op de behoeften van de landmeter. De TS16 is zelfs nog eenvoudiger in gebruik dan ons vorige instrument, de TS15, ”aldus Holger Penndorf, ingenieur voor metingen in de mijnbouw en geodesie bij Glückauf-Vermessung GmbH. “De beslissing om de TS16 aan te schaffen was eenvoudig, omdat het instrument intuïtief en eenvoudig te bedienen is. Of we nu bezig zijn met landmeten in mijnen, met maatvoeren of geodatabeheer; de apparatuur van Leica levert altijd nauwkeurige meetresultaten op.”

“In 2021 vieren we het 100-jarige jubileum van WILD Heerbrugg AG, dat een belangrijk deel uitmaakt van onze 200 jaar landmeetkundige geschiedenis. Heerbrugg is nog steeds de bakermat van veel van onze innovaties, waaronder de nieuwe serie geautomatiseerde total stations”, aldus Hans-Martin Zogg, zakelijk directeur TPS bij Leica Geosystems. “We stellen alles in het werk om onze klanten te helpen bij hun uitdagingen en om hen de beste oplossingen te bieden, zowel op het gebied van hardware als software en services. We zijn de medewerkers van Leica Geosystems dan ook zeer dankbaar voor hun inzet.”

Website Leica Geosystems

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top