Leica Geosystems onthult Leica TerrainMapper-3

Leica Geosystems onthult Leica TerrainMapper-3

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, introduceert de Leica TerrainMapper-3 LiDAR-luchtsensor, met nieuwe configureerbaarheid van scanpatronen om de meest uiteenlopende toepassingen en vereisten in één enkel systeem te ondersteunen.

Voortbouwend op de LiDAR-efficiëntie van Leica Geosystems biedt de TerrainMapper-3 drie scanpatronen voor superieure productiviteit en om de prestaties van de sensor aan te passen aan specifieke toepassingen. Cirkelscanpatronen verbeteren de 3D-modellering van stedelijke gebieden of steile terreinen, terwijl ellipsscanpatronen de gegevensverzameling optimaliseren voor meer traditionele kaarttoepassingen. Schuine ellipsscanpatronen verbeteren de puntdichtheid voor infrastructuren en corridorkarteringstoepassingen.


Dankzij de hogere scansnelheid van de sensor kunnen klanten het vliegtuig sneller besturen met behoud van de hoogste gegevenskwaliteit, en het 60 graden aanpasbare gezichtsveld maximaliseert de gegevensverzameling met minder vlieglijnen. De TerrainMapper-3 wordt verder aangevuld door de Leica MFC150 4-bandscamera, die werkt met hetzelfde gezichtsveld van 60 graden als de LiDAR voor exacte gegevensconsistentie.

Dankzij de verminderde bundeldivergentie biedt de TerrainMapper-3 verbeterde planimetrische nauwkeurigheid, terwijl de nieuwe MPiA-verwerking (Multiple Pulses in Air) een consistentere data-acquisitie garandeert, zelfs op steil terrein, waardoor gebruikers ongeëvenaarde betrouwbaarheid en precisie krijgen. De TerrainMapper-3 integreert naadloos met de end-to-end verwerkingsworkflow van Leica HxMap en ondersteunt gebruikers vanaf de missieplanning tot het genereren van producten om de grootste waarde uit de verzamelde gegevens te halen.

“We erkenden de cruciale behoefte aan een efficiënte, volledig configureerbare oplossing om meerdere LiDAR-applicaties in één systeem te ondersteunen”, aldus Layton Hobbs, Airborne Product Line Director bij Leica Geosystems. “Met zijn uitzonderlijke nauwkeurigheid en veelzijdigheid, en de allernieuwste technologie, opent de Leica TerrainMapper-3 een wereld aan mogelijkheden en is hij een game-changer voor een datagedreven toekomst.”

Website Leica Geosystems

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top