Leica Geosystems lanceert nieuwe GNSS RTK rover

Leica Geosystems lanceert nieuwe GNSS RTK rover

Leica Geosystems kondigt de Leica GS18 T, de snelste GNSS RTK rover ter wereld aan, tegelijk met de laatste versie van de Leica Captivate veldsoftware en Leica Infinity kantoorsoftware.

Deze laatste aankondiging breidt de Leica Captivate range verder uit. Met deze laatste update houden gebruikers het gemak van de intuïtieve software en betrouwbaarheid van de zelflerende GNSS, maar kunnen nu nog sneller werken dankzij de kalibratievrije tiltcompensatie.

De nieuwe Leica GS18 T is de enige GNSS Smartantenne met tiltcompensatie die kalibratievrij is en immuun is voor magnetische storingen.

“In mijn bedrijf draait het om snelheid. Dankzij mijn GS16 kon ik mijn projecten sneller afronden. Ik kan me goed voorstellen dat ik met de Leica GS18 nog sneller en efficiënter kan werken,” zegt Manny Sangha, eigenaar van Sangha Geomatics & Land Survey Inc. in Vanderhoof, Canada. “Ik hoef de stok niet langer verticaal te houden en ben geen tijd kwijt aan kalibraties. Voor mij heeft dit echt meerwaarde. Dit is werkelijk een game-changer in onze markt.”

Introductie van kalibratievrije GNSS met tiltcompensatie
De GS18 T is wereld’s snelste GNSS RTK-rover en de eerste kalibratievrije GNSS-oplossing met tiltcompensatie die immuun is voor magnetische storingen. Aangezien de gebruiker de stok niet langer loodrecht hoeft te houden , kan de set zeer flexibel gebruikt worden en kan er tot 20% sneller gewerkt worden. De Leica GS18 T GNSS RTK-rover gebruikt nauwkeurige inertiële meeteenheden (IMU’s) zonder kompas. Op deze manier kunnen gebruikers met een gekantelde stok eenvoudig dicht bij gebouwen, onder auto’s en in de buurt van metalen objecten meten.

Bij elke meting wordt de exacte scheefstand van de stok opgeslagen, waardoor de traceerbaarheid van de meetwaarden en hun volledige kwaliteitsrapportage gewaarborgd wordt. De nieuwe gebruiksvriendelijke  GNSS RTK-rover verzekert gebruikers en managers van hogere productiviteit en minder tijd in het terrein.

“De Leica GS18 T vertegenwoordigt onze drang naar innovatie en biedt de beste gebruikerservaring mogelijk,” zegt Bernhard Richter, Leica Geosystems business director GNSS. “Dat de stok niet meer loodrecht gehouden hoeft te worden, biedt nieuwe kansen voor gebruikers.”

Updates naar veld- en kantoorsoftware om de nieuwe tiltfunctionaliteit te ondersteunen
De Leica Captivate v3.0 veldoftware en Leica Infinity v2.4 kantoorsoftware ondersteunen de Leica GS18 T volledig en bieden gebruikers meer mogelijkheden op het terrein en op kantoor. Captivate maakt het mogelijk om de tiltcompensatie op de Leica GS18 T in te zetten voor alle meet- en uitzetwerkzaamheden. De tilt wordt gevisualiseerd in alle Captivate apps. Meetgegevens kunnen direct in Infinity geïmporteerd of geëxporteerd worden naar verschillende CAD- en GIS-formaten. Gebruikers kunnen binnen Infinity de gemeten gegevens visualiseren en de benodigde kwaliteitscontroles uitvoeren, waardoor een volledige kwaliteitsrapportage aan de interne organisatie en aan klanten verstrekt kan worden.

“We ontwikkelen de Leica Captivate range consequent op basis van de behoeften van onze klanten,” zegt Bernhard Richter. “De updates voor de Captivate en Infinity-software tonen onze toewijding om ons te blijven innoveren en tegelijkertijd een uitstekende gebruikerservaring te bieden.”

Website Leica Geosystems

Website Leica Geosystems | NL

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top