Leica Geosystems lanceert Machine Smart Antenna

Leica Geosystems lanceert Machine Smart Antenna

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft de lancering aangekondigd van Leica iCON gps 120 – een slimme antenne die is ontworpen om bouwprofessionals verder te voorzien van schaalbare en flexibele machinebesturingsoplossingen.

De Leica iCON 120 Machine Smart Antenna is geïntegreerd in het bestaande Leica MC1-oplossingsplatform. Dankzij de flexibiliteit, schaalbaarheid en modulariteit breidt het het aanbod van machinebesturingsoplossingen uit naar meer toepassingen en machinetypes.

Bouwmachines zoals verdichtingswalsen, die doorgaans slechts een nauwkeurigheid van minder dan een meter vereisen zonder richting, kunnen nu worden uitgerust met een op maat gemaakte Leica MC1 machinebesturingsoplossing. Dit maakt gestroomlijnde werkzaamheden en consistente workflows mogelijk tussen zwaar bouwmaterieel dat qua toepassingsvereisten varieert. Het gebruik van de Leica MC1 machinebesturingsoplossing maakt een nauwkeurigere en snellere taakvoltooiing mogelijk, aanzienlijk verbeterde vlootefficiëntie, minder afval en milieuvriendelijkere activiteiten.

Ontgrendel uw potentieel met een oplossing die bij uw behoeften past
Klanten in de bouwsector kunnen beginnen met één enkele GNSS-oplossing met behulp van een op satellieten gebaseerd augmentatiesysteem (SBAS) of de HxGN SmartNet PPP-service. Zodra ze hun systemen naar hogere specificaties moeten brengen, kunnen ze eenvoudig upgraden naar een RTK-oplossing met lage of hoge nauwkeurigheid door de communicatie-eenheid Leica CR50 toe te voegen. Met een tweede iCON gps 120 Machine Smart Antenna krijgen klanten een volledige, uiterst nauwkeurige dubbele GNSS-oplossing met koers. De aanpasbare oplossingen van iCON gps 120 voldoen aan hun eisen, ongeacht de nauwkeurigheid of specificaties van de machinebesturing. Bovendien kunnen de antennes eenvoudig worden geschakeld tussen op Leica MC1 voorbereide machines, dankzij de eenvoudige montage en demontage, zoals het snelkoppelingssysteem.

“De innovatieve en flexibele oplossingen van Leica Geosystems zijn robuuste mogelijkheden voor digitale bouwworkflows”, zegt Tommi Kauppinen, Vice President, Heavy Construction, Machine Control Field Solutions bij Leica Geosystems. “De iCON gps 120 Machine Smart Antenna breidt de mogelijkheden van machinebesturingstechnologie op de bouwplaats uit door schaalbare oplossingen te bieden voor nog meer machines en toepassingen.”

Het Leica iCON-bouwportfolio biedt een uitgebreid assortiment hardware en software om aan de behoeften van elke bouwprofessional te voldoen. Met het Leica iCON-portfolio biedt Leica Geosystems klanten keuzevrijheid: ze kunnen kiezen uit verschillende digitale oplossingen op basis van hun specifieke machine- en toepassingsbehoeften. Of ze nu basisfunctionaliteit of meer geavanceerde toepassingen nodig hebben, het Leica iCON-portfolio biedt passende oplossingen.

Website Leica Geosystems

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top