Leer- en naslagwerk Revit 2018, Bouw Informatie Modelleren

Leer- en naslagwerk Revit 2018, Bouw Informatie Modelleren

Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang uitgegeven van de serie ‘Revit , Bouw Informatie Modelleren’.

Met deze gebonden versie leert iedereen stap voor stap omgaan met 3D-CAD en BIM. Dit boek is Nederlandstalig en gebruikt de Nederlandse bouwafspraken. Deze nieuwe versie is weer uitgebreider, aangepast en volledig gericht op release 2018. Ook zijn er vele toevoegingen en meer diepgang in de installatietechniek en worden er families bij verstrekt.

Onderwijs

Alle lessen zijn geschreven in een prettig leesbare stijl, met veel voorbeelden geïllustreerd en bevatten veel oefeningen. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat u de kennis opdoet die hoort bij de Nederlandse praktijk. U leert bijvoorbeeld over dakkapellen, kanaalplaten, speklagen, trappen met twee kwarten en andere zaken die wel in Nederland voorkomen, maar meestal niet behandeld worden in buitenlandse boeken. Door de combinatie: theorie-, geleide instructie en oefeningen leent het boek zich uitstekend voor zelfstudie.

Delen

Het boek bestaat uit een aantal delen. In het eerste deel Vogelvlucht wordt een overzicht gegeven van de werkwijze met Revit. In een beknopt aantal lessen bouwt u een hele woning. In het tweede en derde deel komt het tekenen en modelleren met systeemfamilies aan bod. U leert dan alles over het instellen en toevoegen van bouwcomponenten zoals de balken, muren, daken, vloeren, plafonds en trappen.  Ook de installateur leert over Revit en elektra-, sanitair en WTB-installaties. Het vierde deel gaat in op bouw informatie modellering en het samenwerken in het ruimtelijk model. U leert informatie toekennen aan ruimten. U leert hoe u samenwerkt in een centraal model, hoe u de NL-SfB normering gebruikt en hoe u met opties en verbouwingen overweg gaat. In het laatste deel leert u zelf laadbare families bouwen.

Toonaangevend

Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar Revit-, Inventor- en AutoCAD boeken biedt. Er staan tientallen instructiefilmpjes die oefeningen uit de boeken demonstreren. In Nederland en België wordt TEC / CAD College gezien als een autoriteit. Het opleidingsinstituut verzorgt al sinds 1984 de leerboeken en lessen voor deze programma’s. De auteur van de boeken is ingenieur Ronald Boeklagen die bij TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs opleidt in cursussen en HBO-opleidingen. Hij ontving de Autodesk award voor de ‘Best ATC Instructor’ van de Benelux.

‘Revit 2018, Bouw Informatie Modelleren, ir. R. Boeklagen’, ISBN 978-94-92250-16-2. Voor scholen is er een aparte verkorte uitgave in paperback, Revit 2018, Basisboek.

Website CADCollege

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top