Land Rover en BORN zoeken creatief talent voor designwedstrijd

Land Rover en BORN zoeken creatief talent voor designwedstrijd

De 2018-editie van de Land Rover BORN Awards is officieel van start gegaan. Deelnemers aan de jaarlijkse, internationale designwedstrijd kunnen zich online aanmelden.

De Land Rover BORN Awards inspireert designers om nieuwe producten te ontwerpen die het leven van mensen kunnen verrijken. De opening van de inschrijving volgt na de wereldpremière van de nieuwe Range Rover in het Design Museum in Londen. Het thema van de 2018 Land Rover BORN Awards is ‘peerless’, ofwel weergaloos – een passende omschrijving van Land Rovers luxueuze SUV. De designwedstrijd is toegankelijk voor iedereen, of het nu gaat om bekende of onbekende namen. De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van Gerry McGovern, chief design officer bij Land Rover, en Jean-Christophe Chopin, oprichter en CEO van BORN.

Om het internationale karakter van de designwedstrijd te benadrukken en de waarde van de Land Rover BORN Awards te vergroten, bestaat de designwedstrijd voor het eerst uit zeven (nationale) competities voor de Verenigde Staten, China, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en de rest van de wereld. De deelnemers gaan met elkaar de strijd aan in zes categorieën: architectuur, technologie, thuis, mode, sport en mobiliteit. De inzendingen worden door de jury beoordeeld op innovatie, duurzaamheid, relevantie en begeerlijkheid.

Van alle inzendingen – bijna 6.000 vorig jaar – worden uit iedere (landen)competitie per categorie twee finalisten gekozen. Deze designs worden getoond tijdens de prestigieuze Design Week in Milaan, in mei 2018. Tevens gaan de finalisten met elkaar de strijd aan voor de eindoverwinning. De uiteindelijke winnaars van de Land Rover BORN Awards worden in juli 2018 in Londen bekendgemaakt. Behalve alle aandacht van (bekende) designprofessionals en lifestylejournalisten krijgen de winnaars ook toegang tot BORN Conversations, waar experts bijeenkomen om ideeën over design uit te wisselen.

Inschrijven kan tot maart 2018 via de website van BORN.

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top