KlicConverter lanceert BRKConverter

KlicConverter lanceert BRKConverter

KlicConverter heeft een nieuwe SaaS-oplossing gelanceerd voor aannemers: de BRKConverter. Met deze nieuwe dienst krijgen aannemers snel inzicht in alle beschikbare kadastrale informatie van een bepaald gebied.

Om dit eenvoudig te combineren met de eigen data, levert de BRKConverter een CAD-bestand, opgemaakt volgens de NLCS-richtlijnen. De Basisregistratie Kadaster, of kortweg BRK, bevat informatie over kadastrale objecten, eigendom en beperkte rechten. Dit zijn belangrijke zaken waar aannemers rekening mee moeten houden bij de voorbereiding van een project.

Itay Bar-on, initiatiefnemer en technisch ontwikkelaar van de BRKConverter: “Regelmatig hoor ik dat aannemers graag een eenvoudige manier hebben om snel alle informatie uit deze basisregistratie op te vragen maar dan van een specifiek gebied. Met de BRKConverter spelen we precies in op die wens. In de online omgeving teken je eenvoudig een gebied op de kaart, de BRKConverter gaat aan de slag en binnen enkele minuten wordt het resultaat automatisch voor je gedownload.”

BRKConverter: opgemaakt volgens de Nederlandse CAD Standaard
NLCS staat voor de Nederlandse CAD Standaard. Dit is dé standaard voor de uitwisseling van 2D CAD-tekeningen binnen de Grond-, Weg- en Waterbouw. Hierin zijn afspraken vastgelegd over hoe wordt omgegaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en de bestandsopbouw van 2D-tekeningen. De BRKConverter levert alle gevraagde informatie volgens deze standaard.

Gebruiksgemak centraal
Net als de KlicConverter speelt gebruiksgemak een belangrijke rol bij de ontwikkeling. Rien Krol, initiatiefnemer van de BRKConverter: “In twee stappen download iedere aangesloten aannemer de actuele BRK-gegevens als CAD-bestand in NLCS. Dit betekent dat de openbare registers laagdrempelig toegankelijk zijn voor aannemers, zonder dat zij daar zelf software voor aanschaffen. Dit scheelt voor hen veel licentie- en onderhoudskosten. Doordat dit een online service is, verwerkt iedere aannemer de informatie snel met zijn eigen CAD-software.”

Website KlicConverter

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top