KLIC schademelding netbeheerders

KLIC schademelding netbeheerders

Vanaf 1 januari 2017 geldt er een nieuw schademeldingsformulier voor het rapporteren van graafschades door netbeheerders.

Het Kabel- en LeidingenOverleg (KLO) werkte mee aan de realisatie van het nieuwe schademeldingsformulier. In dit nieuwe formulier moet de netbeheerder meer details over de schade melden. Daarmee kunnen nauwkeurigere analyses gemaakt worden van de graafschades.

2017 en later

Het schademeldingsformulier is bedoeld voor graafschade geconstateerd in 2017 en later. Voor het rapporteren van schade geconstateerd in 2016 moet het oude formulier nog worden gebruikt. Meer informatie en beide formulieren vindt u op de online Kadasterpagina KLIC schademelding netbeheerders.

Netbeheerders melden schade aan eigen netten

Volgens de Wet Informationuitwisselingen Ondergrondse Netten (WION) zijn netbeheerders verplicht om één keer per jaar schade aan de eigen netten te melden. In januari dient de schade van het voorgaande jaar gemeld te worden. Ook als er geen schade is, is de netbeheerder wettelijk verplicht om het schadeformulier in te zenden met de vermelding dat er geen schades zijn.

Website Kadaster | KLIC schademelding netbeheerders

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top