Kiezen voor het beste stadsplein

Kiezen voor het beste stadsplein

In Capelle aan den IJssel beslissen de inwoners actief mee over het toekomstige ontwerp voor het Stadsplein. Via een enquête op internet kunnen zij hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp voor het stadshart.

Samen met inwoners, ondernemers, (maatschappelijke) partijen heeft de gemeente Capelle aan den IJssel de afgelopen periode gewerkt aan een gebiedsvisie Centraal Capelle.
 
Stemmen
Sinds enige tijd is het mogelijk om te stemmen op het favoriete ontwerp voor het Stadsplein in Capelle aan den IJssel. De ontwerpen zijn ook te bekijken met een VR-bril (bij de Werkkamer op het Amnestyplein). Stemmen kan tot en met 15 oktober 2017.
 
Opdracht van de stad
Bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente zijn voortdurend in gesprek over de uitdagingen in Centraal Capelle. Tijdens bijeenkomsten en overleggen, via sociale media en tijdens evenementen – zoals de wethouders op de markt en de kano’s in het park – hebben Capellenaren problemen benoemd en ook constructief oplossingen aangedragen. Om te voorkomen dat er wordt ‘vernieuwd om het vernieuwen’ geven Capellenaren de gemeente de volgende uitgangspunten mee voor de verbetering van Centraal Capelle: 1. Versterk het Capelse karakter, 2. Benut wat er al is en 3. Bied ruimte aan initiatieven.
 
Officiële opening
Op zaterdag 24 september 2016 heeft wethouder Dick van Sluis de CentrumXpeditie officieel geopend. De CentrumXpeditie maakt alle ontwikkelingen in specifiek het Capelse centrum beleefbaar. De CentrumXpeditie is een route van ongeveer vijf kilometer langs alle locaties in het Capelse centrumgebied waar de komende jaren een ontwikkeling plaatsvindt. De route is aangelegd met behulp van innovatie tegels die zijn ontwikkeld door Heijmans. De CentrumXpeditie is ook toegankelijk via tablet en smartphone en via een routekaart die gratis vekrijgbaar is in de Werkkamer.
 
Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top