KennisKring Ruimteschepper  breidt uit

KennisKring Ruimteschepper  breidt uit

GEO Kenners & Kunners, dat zijn de roots van Ruimteschepper. In ruim 90 kennissessies over de afgelopen 7 jaar zijn vele ontwikkelingen en thema’s verkend. De ontwikkelingen rondom Geo & BIM, Geo & DataScience en Geo & Participatie nemen prominente plaatsen in bij de verdere informatisering van onze maatschappij.

De COVID-19 impact heeft Ruimteschepper enigszins geremd in het opschalen van het aantal sessies. Gestaag voert men de frequentie op en kunnen leden en belangstellenden rekenen op nog meer aanbod in kennisdeling en -verbinding. In de periode oktober – november komen ook sessies over 3D-VR-Digital Twin en BIM, over hoe je met Geo tot 3D tot voor burgers leesbare aanpak in de leefomgeving komt en over innovatiekansen, subsidies en satellietdata.

30 september | Geo & BIM, een steeds volwassener en noodzakelijke combi

  • Organisatie     Thema m.m.v. BLOXZ, GeoBIMexperts en 4 BIM boegbeelden
  • Locatie             Wageningen – Nieuwland
  • Aanvang          13.00 uur inloop | 13.30 – 16.30 uur programma

Inmiddels is Geo in combinatie met BIM “hot”, zowel vanuit de geo-, infra- als de bouw-werkvelden. Samen met BLOXZ, GeoBIMexperts en BIM “boegbeelden” gaan we in op de trends, de aanpak van een integraal traject en kijken we naar aansprekende praktijk cases en uitdagingen.

Hans Hendriks en Alexander Worp trappen af en geven als senior BIM adviseurs met affiniteit met Geo inzicht in trends en delen hun visie op nut en noodzaak voor BIM en Geo. Patrick Kuit (BLOXZ) vertelt hoe en waarom heeft Evides een innovatie-proef aanbesteed met als eis: “3D/DigitalTwin/BIM of dergelijke toepassingen – voor een beter en vooral slimmer Infrastructuur beheer”.

Hoe de meerwaarde van Geo en BIM tot uitdrukking kwam bij het ontwerp van de Rijnlandroute zal Cristian Otter ons uit de doeken doen. En tot slot neemt Corne Helmons ons mee in de problematiek in de GWW sector – met name de ondergrondse infrastructuur – en waarom GeoBIM daar voor een enorme verbeterslag kan zorgen.

NB Er is plaats voor ca 25 fysiek aanwezige deelnemers, de hele KennisKring wordt live online interactief gedeeld.

16 december  | Geo maakt het verschil voor de Politie en veiligheidspartners

  • Organisatie       Nationale Politie
  • Locatie                Politie Auditorium Den Haag/Ypenburg + Online
  • Aanvang             13.00 – 16.30 uur

Hoe zet de politie GEO in, binnen haar brede takenpakket? Op welke manier worden processen en inzichten geoptimaliseerd met behulp geo-technologie? Aansprekende praktijk voorbeelden in Openbare Orde en Veiligheid (OOV) laten dat zien. Bijvoorbeeld door het benutten van de geo-data bij grote evenementen/betogingen (crowd-management); of als middel bij opsporingen (recherche); of als kernsysteem voor de meldkamer. Met de inbreng van zowel de Brandweer als het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) hebben we een boeiend programma deze middag.

U kunt zicht hier inschrijven.

Website Ruimteschepper

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top